28 Ağustos 2012

İki Aşkın Zülfikârı İmam- ı Azam

Kitap Prof Dr Şahin Filiz tarafından yazılmış 200 sayfalık bir kitap, kitap 2012 yılında Uğur Tuna yayınları tarafından basıldı.

Kitap, İmam Ebu Hanife’nin Ehlibeyte ve bir kadına olan sevgisi etrafında dönen olaylar zinciri içinde İmam Ebu Hanife’nin hayatını aktarmayı amaçlamış.

Kitapta en çok dikkatimi çeken nokta, ilahiyat fakültesi mezunu, din ve felsefe alanında doktora yapmış bir Prof ’un Hz Ali’nin şehit edilme olayını tümü ile yanlış aktarması oldu.

Kitap, yanlış verilmiş bilgileri saymazsak okunabilir değişik bir roman. Roman, İmam Ebu Hanife’yi ehlibeyte için bir koruyucu olarak lanse ediyor;  ama roman kurgusu içinde bu misyonun ifa edilmesi ile ilgili tatmin edici bir olaylar zinciri sunamıyor.

Kitap, İmam Ebu Hanife’nin neden büyük biri olduğunu anlamamız açısında (bazı pürüzler olmakla beraber) tatmin edici bilgiler sunuyor.

Abdulgani Demir

2 yorum:

  1. imam ebu hanife nin aşkından söz ediyorsa okunabilirliği olduğunu sanmıyorum bu tür romanlar önemli kişileri sahte aşklara bezeyip insanlara lanse ediyorlar çok tepkiliyim bu konuda .

    YanıtlaSil
  2. bu kitabı okumadım ama bi çok kitapta haklılık payınız var, bazı Yunus Emre'yi yazan kitaplarda da rastlamıştım bu talihsizliğe.

    YanıtlaSil