23 Ağustos 2012

Tunceli'de Okullara Kitap Ve Bilgisayar Dağıtımı

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibi tarafından hazırlanan "Kütüphanelerdeki Aydınlık Projesi" kapsamında okullara kitap ve bilgisayar dağıtılmaya başlandığı bildirildi.

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Tunceli'de okullarda kitap okuma alışkanlığı kazandırılması, geliştirilmesi, öğrencilerin kitap okumalarını engelleyen sebeplerin en aza indirgenmesi ve okul kütüphanelerinin fiziki ortamlarının yeniden düzenlenmesi amacıyla proje ekibi tarafından "Kütüphanelerdeki Aydınlık Projesi" hazırlandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Okul kütüphanelerinde nitelik ve nicelik yönünden az olan kitaplar öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmalarında çözülmesi gereken en önemli problemlerden biri olarak görülmüştür. Kitap okumak isteyen öğrencilerin kitaba ilk ulaşacağı yerlerden birisi okulunun kütüphanesidir. Dolayısıyla okul kütüphanelerinin kitap yönünden zenginleştirilmesi için yaptığımız proje kapsamında, güncel ve klasik kitaplardan oluşan 300 kitap okullara dağıtılmaya başlanmıştır. Ayrıca okullarımızın kütüphane bilgi sistemlerini oluşturmaları ve öğrencilerinin kütüphanede internetten faydalanabilmesi için bilgisayar da dağıtılmaktadır."

Kaynak: Haberciniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder