11 Eylül 2012

Alanya HEM Ücretsiz Kitap Dağıttı

Alanya Halk Eğitim Merkezi (HEM), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başlattığı, 'Türkiye Okuyor Kampanyası' çerçevesinde ücretsiz kitap dağıttı.

Atatürk anıtı önünde stant kuran HEM, ücretsiz kitap dağıtımını personeliyle yaptı. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu'nun da katıldığı ücretsiz kitap dağıtımında açıklamalarda bulunan HEM Müdürü Mustafa Coşkunsu, ücretsiz kitap dağıtımını geleneksel hale getireceklerini söyledi. İlk emri oku olan dinin mensubu olunmasına rağmen yeterince kitap okunamadığından şikayetçi olan Coşkunsu, HEM olarak okumanın önemini hatırlatmak, bu konuda bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmak amacıyla bir kampanya başlattıklarını kaydetti. Coşkunsu, "Standımızı ziyaret eden tüm vatandaşlarımıza 300 adet dünya klasiklerinin en güzel örneklerini hediye ediyoruz. Ayrıca okumanın önemini ifade eden, çeşitli formatlarda tasarladığımız afişlerimizi okullarda, dershanelerde, camilerde, toplu taşım araçlarında ve vatandaşlarımızın rahatlıkla görebileceği mekanlarda sergiliyoruz. Bu şekilde, Alanya'mızda kitap okuma kültürünün geliştirilmesine yönelik bir katkıda bulunmak istiyoruz." dedi.

TV İZLEMEK UNUTKANLIĞA NEDEN OLUYOR

Uzmanların, amaçsız bir şekilde iki saat televizyon izlemenin, hafızayı zayıflattığını ve unutkanlığa neden olduğunu söylediğine dikkat çeken Coşkunsu, "Çünkü, televizyon izlerken beynimiz pasiftir. Görüntü süratle gözümüzün önünden akar, geçer ve düşünmek için vakit bulamayız." diye konuştu. Kitabın TV gibi olmadığına dikkat çeken Coşkunsu, istendiğinde okumayı bırakıp, okunanlar üzerine düşünülebilineceğini dile getirdi. Kitap okumanın insanı düşündürdüğünü, fikirlerini geliştirdiğini, kelime hazinesini zenginleştirip ifade yeteneğini geliştirdiğine dikkat çeken Coşkunsu, "Kitap okumak bizi aydınlatır; kişisel, sosyal ve entelektüel gelişimimizi sağlar. Kitap okuyan ve okuduklarını çok iyi değerlendirebilen öğrenciler, diğer öğrencilere göre çok daha başarılı olmaktadır." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder