30 Eylül 2012

En çok kitap okuyan mahkuma açık görüş

Malatya'da, cezaevinde en fazla kitap okuyan tutuklu ve hükümlüler, iki yakını ile görüşme olanağı yakalayacak. Kitapkurdu mahkumlara ayrıca altın ve kitap seti hediye edilecek.

Malatya'da iki yıldır sürdürülen "Cezaevi Okuyor Kampanyası" kapsamında Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Vasip Şahin, kampanyanın önemli kazanımlar sağladığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Şahin, bir süre önce başlatılan Malatya Okuyor Kampanyası ile Malatya'da kitap okumanın yaygınlaştığını, bu kampanyaya katılmak isteyen ceza infaz kurumunu hükümlü ve tutuklularının da kitap okuma konusunda çaba gösterdiklerini belirtti.

4 aylık sürede gerçekleştirilen kampanyada birinci olan mahkumun 32 bin sayfa kitap okuduğunu anlatan Şahin, "Cezaevine kader mahkumu olarak gelen insanların burayı bir kederhaneye çevirmemesi sevindirici bir gelişmedir. Zamanlarını boşa geçirmemeleri güzel. Buradan bir şeyler kazanarak çıkacaklar. Bundan sonra biz de bu noktada yapılacak taleplere karşılık vereceğiz." dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın da kitap okumanın önemli faydalar sağladığına değindi. Tutuklu ve hükümlülerin kitap okumaya ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Sayın, okuma alışkanlığı kazanılmasının gelecek adına ümit verici olduğunu kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da Malatya'da vatandaşın kitap okuma alışkanlığını artırmak için yapılan çok sayıda etkinliğin başarılı olduğunu belirtti. Bulut, Cezaevi Okuyor Kampanyası kapsamında mahkumların gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

271 KİŞİ BİN 124 KİTAP, 388 BİN 668 SAYFA OKUDU

Cezaevinde görevli uzman eğitmen Murtaza Aydın da kampanyaya ilişkin bilgiler verdi. Malatya E Tipi Cezaevi'nde 722 hükümlü-tutuklunun bulunduğunu anlatan Aydın, "Mayıs-Ağustos ayları arasındaki 4 aylık dönemde 271 kişi kampanyaya katıldı. Bin 124 kitap, 388 bin 668 sayfa okundu. Birinci olan kişi 32 bin 679 sayfa okumuştur." dedi.

Kampanyanın birincisi mahkum Sadık Şehidoğlu, cezaevinde gerçekleştirilen projelerin kendileri için önemli fırsatlar sunduğunu söyledi. Birçok arkadaşının projelerle yeni uğraşlar edindiğini anlatan Şehidoğlu, "Ben Sosyal Destek Projesi sayesinde resim yapmayı öğrendim. Yaptığım resim Barolar Birliği tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye ikincisi, Malatya birincisi oldu. Bu tür çalışmaların devamını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kampanya kapsamında 4 ay içerisinde en fazla kitap okuyan 10 hükümlü ve tutukluya altın ile çeşitli hediyeler verildi. Aynı zamanda dereceye giren mahkumlara iki yakınıyla görüşme olanağı sunuldu. Kampanya kapsamında en fazla kitap okuyan cezaevi sakinleri aileleriyle görüşme fırsatı buldu.

Törene Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Şerafettin Güngör, işadamı Hakan Kahtalı da katıldı.

Kaynak: CİHAN Haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder