08 Eylül 2012

Kitaba internet darbesi

İngiltere'de yapılan araştırmaya katılan gençler kitap okumayı havalı bulmadıklarını söyledi.

İngiltere’de bulunan Ulusal Okur Yazarlık Derneği’nin gerçekleştirdiği araştırmaya katılan gençlerin büyük bir kısmı ellerinde kitapla dolaşmaktan hoşlanmadıklarını, kendilerini kitapla gören arkadaşları karşısında küçük düştüklerini söyledi.

21 bin çocuk ve gencin okuma alışkanlıkları üzerinde yapılan araştırmada internet ve bilgisayar oyunlarına artan ilgi nedeniyle kitap okuma oranında ciddi bir düşüş olduğu ortaya çıktı.

Gençler özellikle elinde kitapla gezmenin "cool" durmadığını düşündüklerini söyledi.

Dernek ailelere çocuklarına günde en az 10 dakika okuma yaptırmalarını önerdi. Uzmanlar ders dışında kitap okuyan öğrencilerin sınavlarda okumayanlara göre daha başarılı olduğunu belirtti.

Kaynak: Posta Gazetesi

4 yorum:

  1. Bence onlar neyin havalı olduğunu bilmiyorlar. Arkadaşlarının karşısında küçük düşmek mi ? İnanamıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Evet üzücü bir anket sonucu

    YanıtlaSil
  3. Benim de yürüttüğüm bir araştırma mevcut. Henüz veri toplama aşamasındayız. Araştırma sayfası: http://okursan.com/arastirma

    Katılımcıların internet kullanma, televizyon izleme ve kitap okuma alışkanlıklarını ve aralarında olası bağlantıları inceleyeceğiz.

    Araştırma kapsamında öğrenciler, öğretmenler ve yetişkinler (öğretnci ve öğretmen olmayanlar) için üç ayrı anket formu uygulanıyor.

    Siz de katılım gösterirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrik ederim, çok ayrıntılı ve güzel bir anket olmuş. Ankata katıldım.

      Sil