05 Ekim 2012

3. Uluslararası Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı Açıldı

3. Uluslararası Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı, "İnsanı okumak" sloganıyla açıldı.

Fuarın açılışına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ile davetliler katıldı.

Vali Yardımcısı Yüksel, açılış töreninde yaptığı konuşmada, dün gece şehit olan polislere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Yayınevi sayısı ve kitapların sayısının gittikçe arttığını belirten Yüksel, "Doğru yoldayız, doğru noktadayız. Üçüncüsü düzenlenen fuarı açıyoruz. Yazarların ve sanatçıların fuara katılması, etkinliğin ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor. Demek ki doğru yoldayız. Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e, yayınevlerine, kamu ve kuruluşlara teşekkür ederim" dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de üzücü bir gün olduğunu, elim bir olayda 3 polisin şehit olduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Büyük bir proje yaptıklarını vurgulayan Böcek, "Fuarın ana teması 'İnsanı okumak'tır. 'Okumak lazım' sloganıyla çıktığımız ilk kitap fuarımıza 22 bin ziyaretçi, 'Akdeniz'i yazmak' sloganıyla devam ettiğimiz ikinci kitap fuarımıza 93 bin ziyaretçi katılmıştı. Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz fuarımıza 150 bin ziyaretçinin katılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Muhittin Böcek, fuarda 63 yerli ve yabancı yazarı Antalyalılarla buluşturacaklarını, böylece kentin kültür ihtiyacını karşılayacaklarını kaydetti.

Törenin ardından katılımcıların gezdiği fuarda, 4 bin 650 metrekare alan üzerinde kurulan 3 ayrı çadır bulunuyor. İki çadırda kültür ve eğitim yayınlarından oluşan 100 stantta sanat galerileri ve sivil toplum kuruluşları bulunuyor. Ayrıca engelliler ve çocuklar için okuma salonları oluşturuldu.

Diğer çadırda da panel, söyleşi ve imza günleri yapılacak. Fuar, 14 Ekim'e kadar açık kalacak.

Kaynak: Haberciniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder