17 Ekim 2012

Edirne Kitap Fuarı"na Büyük İlgi

Edirne Belediyesi öncülüğünde Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi’nin katkılarıyla bu yıl ilki düzenlenen Edirne Kitap Fuarı’na ilgi son günlerinde de sürüyor.

Ayşekadın’daki tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda 11 Ekim tarihinde açılan Edirne Kitap Fuarı yarın sona erecek. Farklı türde birçok kitabın yer aldığı fuar bugüne dek binlerce kitapseveri ağırlarken, fuarın ev sahipliğini üstlenen Edirne Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar, fuarın genel anlamıyla değerlendirildiğinde özellikle öğrenciler ve Edirne halkı tarafından geniş katılımla izlendiğini belirtti. Fuarın ilk olmasının kendileri açısından da iyi bir deneyim olduğunu ifade eden Bilar, “Hazırladığımız anket formundan gelecek geri bildirimlerle eksiklerimizi görüp bir dahaki fuar için gerekli hazırlıkları yapacağız. Önemli olan fuar kültürünü Edirne halkına aşılamak. Kitap okuma alışkanlığı önce ailede, sonra da eğitim öğretimde başlıyor. Bu bir süreç. Biz Edirne Belediyesi olarak bu fuarı her yıl düzenli olarak gerçekleştirirsek Edirnelilerin kitaba olan sevgisi artacaktır. Ve Edirne halkı Edirne’deki kitapevlerinden daha çok kitap alacak. Yerel gazeteler daha çok okunacak. Kütüphanedeki okunan kitap sayısı da artacak” dedi.

Bilar ayrıca, bazı yayınevlerinin üçüncü siparişleri istediğini duyduklarını ve bunun da fuara olan ilgiyi gösterdiğini kaydetti.

“EDİRNE HALKI KİTAP KONUSUNDA DUYARLI VE AYDIN”

Fuarda stant açan Puslu Yayıncılık yazarı Aysel Aksümer ise, fuarın yazarlar açısından da güzel olduğunu ve yazar-okur birlikteliğinin fuara çok güzel yansıdığını belirtti. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen kurumların yanı sıra Edirne halkına da teşekkür eden Aksümer, “Edirne halkını kitap konusunda aydın ve duyarlı buldum. Umarım diğer illerimizde de bu tür fuarlar yaygınlaşır” dedi. Aksümer ayrıca, 32 hayat hikayesinin anlatıldığı ‘Bir Öykü Kadar Kısa, Bir Roman Kadar Derin Hayatlar’ isimli kitabını okurları için imzaladı.

Paraf Yayınları yetkilisi Hulusi Dal de, Edirne’ye ilk kez geldiklerini belirterek, “Anadolu’nun birçok şehrinde bu tür kitap fuarları düzenleniyor. Edirne gibi Türkiye’nin batıya açılan kapısında, eğitim seviyesi yüksek bir ilde fuar açılması geç kalınmış bir hizmet. 1990’lı yıllarda birkaç kez açıldığını duyduk ancak artık Edirneliler böyle bir imkandan mahrum edilmemeli. Fuarı düzenleyenler tanıtıma biraz daha önem vermeli. Fuarın tarihi bir mekanda yapılması da çok güzel. Umarım bundan sonra da Edirne’ye yakışır bu tür fuarlar düzenlenir. Eğer seneye de fuar açılırsa Edirnelilere daha zengin kitaplar sunmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Pusula Yayıncılık editörü Baha Şoförtakımcı ise, fuara olan katılımın organizasyon yapısının yeteri kadar detaylandırılmaması nedeniyle beklenenden daha düşük olduğunu belirtti. Pusula Yayıncılık olarak asıl odak noktalarının bilişim ve yazılım kitapları olduğunu ifade eden Şoförtakımcı, “Beklentilerimiz tam anlamıyla karşılanmadı. Büyükşehirlerdeki fuarlarla karşılaştırıldığında büyük yayınevlerini burada görmek çok önemli. Onların varlığı buradaki insanlar için çok önemli. İşin mutfağından bakılınca dağıtım anlamında pek çok şehirde birçok kitaba ulaşılamıyor. Böyle fuarlar büyük bir şans” şeklinde konuştu.

Fuarı ziyarete gelen Duygu Özçelik ile İpek Erol isimli öğrenciler, Edirne’de daha önce böyle bir etkinliğin düzenlenmediğini belirterek, “Edebiyat çevrelerinde yazar ve şairlerin katılımı fuara ayrı bir güzellik katmış. Kitapları raflarında bulup hemen ulaşabiliyoruz. Ulaşım açısından da kolay” dediler.

Fuarda ayrıca Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup öğrenci okuma etkinliği düzenledi. 11 Ekim’de açılan ve hafta süresince 32 yayınevinin, 35 de yazarın katıldığı fuar yarın sona erecek.

Kaynak: Pirsus Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder