17 Ekim 2012

Hedef 2 Milyon Kitap Okumak!

Vali Ahmet Aydın Siirt'te kitap okuma kampanyası başlattı. Siirt'te kitap okuma kampanyasına start veren Vali Ahmet Aydın, kitap okuyacak işsiz gençlere iş garantisi verdi.

Kitap Okuma Kampanyasının başlaması dolayısıyla Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ahmet Aydın, "Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayelerinde, devam eden 'Türkiye Okuyor' kampanyası çerçevesinde, 7'den 70'e Siirt Okuyor Projesini başlatıyoruz. Hedefimiz Siirt genelinde 2 milyon kitabın okunmasıdır. Milli eğitim camiası başta olmak üzere, Siirt Üniversitemiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteği ile hedefimize ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Bu yılki sloganımız 'Ben bir kitap kurduyum, bir kitap daha yok mu?' şeklinde belirledik." dedi.

KİTAP OKUYAN İŞE KAVUŞACAK

İşsiz gençlerin de kitap okumalarını alıştırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüteceklerini kaydeden Vali Ahmet Aydın, "İstiyoruz ki bütün Siirt, kitap okumayı bir yaşam biçimi haline getirsin. Bu amaçla çeşitli çalışmalar ve özendirmeler yapacağız. Buradan duyuruyorum. İşsiz gençlerimiz kitap okumayı alışkanlık haline getirmeleri koşuluyla onlara istihdam garantisi sağlayacağım. Ayrıca en çok kitap okuyan öğrencilerimizi her ay altınla ödüllendireceğim. Sömestri tatilinde onları İstanbul'a göndereceğim. Memurlarımıza da başarı belgesi vereceğim. Yeter ki Siirt'te kitap okumayı bir yaşam tarzı haline getirelim." şeklinde konuştu.

SİİRT, TÜRKİYE İLLER SIRAMASINDA İLK ONDA YER ALIYOR

Bu yıl LYS sınavında Siirt'in Türkiye iller sıralamasında dokuzuncu olduğunu hatırlatan Vali Ahmet Aydın şöyle konuştu: "Valilik olarak, eğitim her zaman bizim birinci önceliğimizdir. Eğitime var olan desteklerimiz artarak devam edecektir. Son yıllarda yaptığımız programlı, planlı ve projeli çalışmalar sayesinde, geçen yıl Yükseköğretim Geçiş Sınavında Türkçe-Sosyal alanda Türkiye ikincisi olduk. Bu yıl ise Lisans Yerleştirme Sınavında en başarılı on il arasında girmeyi başardık. Siirt, Türkiye genel sıralamasında da 54. sıradan 15. sıralara yükselmiştir. Elde edilen bu başarıda, yeni yapılan okul, derslik ve yurtlar; bilgi teknolojisi sınıfları ve sağlanan diğer destekler ile özellikle son üç yıldır uygulanan SODES projeleri, bu başarıda büyük rol oynamıştır. Eğitimde geldiğimiz nokta hiç şüphesiz geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor."

İl Milli Eğitim Müdürü Davut Okçu ise, cehaleti yenmenin en kolay yolu kitap okumaktan geçtiğini vurgulayarak, öğrencilerin başarılarına da büyük katkı yapacağını ifade etti.

Projenin tanıtımını yapan koordinatör öğretmen Cengizhan Başaran, anne ve babalara seslenerek, "Projemizde anne ve babaları yani velileri de katarak evde bir okuma saati belirlemelerini arzu ediyoruz. Çünkü anne ve babalar televizyon seyrederken çocuğunuza git kitap oku demenin çok inandırıcı ve etkileyici olacağına inanmıyorum." dedi.

Toplantıya, Vali Ahmet Aydın, Belediye Başkan Vekili Gülbahar Karataş, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, köy ve mahalle muhtarları, sivil ve meslek toplum örgütleri temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder