09 Kasım 2012

82 Yaşında Gözlüksüz Kitap Okuyor

Muş'ta 82 yaşına girmesine rağmen gözlüksüz kitap okuyan ve baston kullanmadan yürüyen Mustafa Baskın, herkesin kitap okumaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Küçüklüğünden beri aldığı medrese eğitimi ile okumaya başlayan Mustafa Baskın, kitap okumadığı bir günün hayalini bile düşünmediğini günde en az 3 saat kitap okumaya zaman ayırdığını belirtti. Baskın, "82 yaşında olmama rağmen yine de kitap okuyorum. Bende kitap okumak şimdiye kadar hiç eksik olmamıştır. Tek dileğim Cenab-ı Hak bu okuduğum kitapları benden almasın, sabrımın geldiği tek şey bu kitaplardır." dedi.

GÜNDE 3 SAAT KİTAP OKUYORUM

Günde en az 3 saat kitap okuduğunu belirten Baskın, dışarıda herhangi bir işinin olmadığı vakit, tek yaptığı şeyin eve gelip kitap okumak olduğunu söyledi. 10 yaşında kitap okumaya başladığını ifade eden Baskın, kitap okumaya zaman ayıramayanlara da tavsiyelerde bulundu. Baskın, bu kitap okumaya vakit ayıramayanların nefisleri ile meşgul olduklarını, yanlış yaptıklarını ve bu gidişin onlar için hayırlı bir yol olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Sondakika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder