14 Kasım 2012

Bilgievi Bu Yılı 'Çok Kitap Okuma Yılı' İlan Etti

Geçtiğimiz öğretim yılını ilçemizde kitap okuma alışkanlığı kazandırma yılı ilan eden Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi bu öğretim yılını da’’Çok Kitap Okuma ‘’yılı ilan etti.

Kurulduğu 2 yıldan bu yana yaklaşık 30 bin kitap okunan bilgievinde bu yılki hedef 24 bin kitap okumak. Bilgievinde ilk yıl 12 bin 2. yılda ise 18 bin kitap okunmuştu.

Kütüphanesinde yaklaşık 5 bin kitap bulunan bilgievinde 1. sınıftan 8. sınıfa kadar tüm öğrencilerin aradığı kitapları bulması mümkün.

Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi'nde öğrencilere kitap okumayı sevdirecek etkinliklerin başında kitap okuma kulüpleri geliyor. Geçtiğimiz yıl bilgievinde öğrenciler en az 50 kitap en fazla 140 kitap okuyarak adeta birbirleri ile yarıştı. Bilgievinde bu yılda orta okul öğrencileri yıl sonuna kadar 25 kitap okudukları takdirde Türkçe olimpiyatları ile ödüllendirilecek.

Yaklaşık 2 bin 500 öğrencisi olan bilgievinde öğrencilere kitap okumayı sevdirme ve alışkanlık kazandırma adına her türlü etkinlik yapılıyor ve yılsonu şiir gecesinde madalya ve geziler ile ödüllendiriliyor.

Türkiye'de yıllık ortalama 1 kişiye 1 kitap düşerken bilgievinde bu oran 1 kişiye 13 kitap şeklinde gerçekleşiyor. Ayrıca bilgievinde kitap okuma oranı yüzde 71 civarında gerçekleşti.

Ramazan Dede Bilgievi'nde yapılan çeşitli etkinliklerin basında ilçemizdeki ilk ve orta okul öğrencilerine yönelik kitap okuma alışkanlığı kazandırma, kitabı sevdirme ve hedef olarak ise bir öğrenciye yıllık 100 kitap okutturma gibi etkinlikler geliyor.

Kaynak: Mynet Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder