14 Kasım 2012

Veli Okursa Öğrenci de Okur

Erzurum'un Pazaryolu ilçesi YİBO'da eğitim gören öğrencilerin köylerdeki ailelerini ziyaret eden okul idaresi ve öğretmenler, ebeveynlere kitap hediye etti.

Erzurum'un Pazaryolu ilçesi 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO)'da eğitim gören öğrencilerin köylerdeki ailelerini ziyaret eden okul idaresi ve öğretmenler, ebeveynlere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kitap hediye etmeye başladı.

Kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla Pazaryolu Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 75. Yıl YİBO idaresi, öğrenci velilerine yönelik, 'Veli Okursa Öğrenci de Okur' kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, öğretmen ve okul idarecileri, öğrencilerin köy ve mezralarda yaşayan ailelerini ziyaret etmeye başladı. Bu kapsamda, ebeveynlere, Türk ve dünya klasiklerinden oluşan kitaplar hediye edildi. Ebeveyenlerin, kitap okuyarak çocuklarına örnek olması istendi. Ziyaretlerde, öğrencilerin ders ve davranış durumları hakkında velilere bilgi verildiği ve bu arada öğretmen, okul ve öğrenci ilişkisinin sağlam bir temele oturtulduğu belirtildi.

Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir, düzenlenen 'Veli Okursa Öğrenci de Okur' kampanyasına katkı amaçlı, yaklaşık 2 bin adet kitap aldıklarını söyledi. Okumanın önemine dikkat çeken Tengir, "Çocuklarımız, zaten okullarında kitap okuyor. Ancak ebeveynlerin de kitap okuması ve çocuklarına evde güzel örnek teşkil etmeleri için velilere yönelik kitap okuma kampanyası başlattık. Kampanyamız, velilerden büyük ilgi gördü. Bir yazarın, 'Kitap okumayan bir insanın, kitap okumayan bir insan karşısında hiçbir üstünlüğü yoktur' ifadesini çok doğru buluyoruz. Çünkü bireysel ve toplumsal ilişkilerin gelişmesinde, kalitesinde kitap çok önemli yer tutuyor." dedi.

Kaymakam Tengir, kampanya kapsamında Çiftepınar, Pamukludağ, Gölyanı ve Göztepe köylerinin ziyaret edilerek, velilere yaklaşık 200 kitap dağıtıldığını kaydetti. Öğrenci velilerinden Ali Rıza Nuhoğlu da öğretmenlerin kendilerinden parasal yardım talep etmek yerine, kitap okumaları yönünde istekte bulunmasının sevindirici bir gelişme olduğuna vurgu yaptı. 'Eskiden bizden okula yardım için para istenirdi. Şimdi ise bizden okumamız isteniyor' diyen Nuhoğlu, "Türkiye, nereden nerelere gelmiş. Okuma alışkanlığı kazanıp bizler de çocuklarımızla birlikte kitap kurdu olmaya çalışacağız." diye konuştu.

75 Yıl YİBO Müdiresi Nuray Çağıl ise kampanyaya kitap katkıları nedeniyle Kaymakam Tengir'e teşekkür etti. Okuyan toplumların, sorunlarını daha akılcı çözdüğünün altını çizen Çağıl, "Okuyan bir toplumda hoşgörü artar. Problemler, duygu yerine mantıkla çözülür. Velilerimizin kitap okumaları ve kampanyaya ilgi göstermeleri bizleri sevindirdi." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder