19 Kasım 2012

Çobanlıktan İş Adamlığına Yükselen Hayat Hikayesi

ARK Grubu'nun sahibi Ali Rıza Koç, gençlere yol göstermek adına kendi hayatını kaleme aldı. Fakir bir köy çocuğunun tesadüfen okula başlayarak büyük bir iş adamı olmasını anlatan, ARK Grubu'nun sahibi Ali Rıza Koç'un "Tarladan Şhanghay'a" isimli biyografi kitabı, okuyucuların beğenisine sunuldu.

Hayranların yoğun ilgisine kitabını imzalayarak ve onlarla sohbet ederek karşılık veren Koç, "Ben yoksulluk içinde okudum. Bu yüzden kitabın tüm geliri fakir öğrencilere burs olarak gidecek" dedi.

Köyde çobanlık yapan Ali Rıza Koç, şehirde hafta sonları inşaatta çalışıp okula gitti. Üniversite sınavında ilk 100'e giren Koç, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu oldu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yüksek lisansını tamamlayan Ali Rıza Koç, diplomat olmak istiyordu. Ancak kendisi imam hatip mezunu olunca diplomat olamadı. Daha sonra turizm sektöründe çalışmaya başladı. Koç şimdilerde; turizm, tercümanlık, basın, yayın ve fuar alanlarında faaliyet gösteren ARK Grubu'nun sahibi.

Gençlere meşru yollardan para kazanmanın yollarını kendi hayat hikayesiyle kaleme alarak anlatan Ali Rıza Koç, kitabının sonunda fark yapmak için 40 öneriden bahsediyor. Kitap, köy hayatındaki yokluk yıllarından başlayarak, tesadüfen okula başlaması hafta sonları inşaatta çalışarak üniversite sınavını kazanması, daha sonra iş hayatına atılmasını anlatıyor.

Kitabında hayatında yaşadığı ilginç anları konu alan Ali Rıza Koç, “Arkadaşlarımın ısrarı ve Destek yayınlarının teklifi sonrası yeni nesil gençler için bu kitabı kaleme aldım, Kitabın tüm gelirleri benim gibi imkansızlıklar yüzünden burslu okumak zorunda kalan öğrencilere gidecek” dedi.

ÖNEMLİ İSİMLER KİTABIN ÖNSÖZÜNDE

Biyografi-anı türünde kaleme alınan kitabın önsöz kısmını Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Zaman Gazetesi yazarı Mustafa Ünal ve Bugün Gazetesi yazarı Adem Yavuz Arslan yazdı.

Kaynak: Haber Yurdum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder