19 Kasım 2012

Başkan Akgün'den Protokole Hediye Kitap

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kitapseverle buluştu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, fuarın açılışına katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na kitap hediye etti.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 31. Uluslar arası Kitap Fuarı açılış törenine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış'ın yanı sıra KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün katıldı.

Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Gazze'de çocuklar, anne ve babalarının kucaklarında ölüyor. Dünya vicdanının sesini temsil eden küresel yazarlara sesleniyorum; vahşetin durdurulması için sesinizi yükseltin. Bu vahşete 'dur denilmesi' için sözlerimi bu ifadelerle başlamak istiyorum" dedi.

Türkiye'nin geçmiş dönemlerde büyük sıkıntılar yaşadığına değinen Bakan Bağış, "Ülkemizde her şeyin mükemmel olduğunun söyleyemiyorum. Evet sorunlarımız var. Dünyanın bütün ülkelerinde devletin Cumhurbaşkanı, başbakanı onlarca şehit cenazesine katılmak zorunda kalmıyor" şeklinde konuştu.

Bakan Bağış'tan sonra konuşma yapan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kitapların önemine değinerek, "Kitap almak, kitap hediye etmek bizim ortaokul sıralarındayken başladığımız ve devam ettirmekten zevk aldığımız bir olaydı. İnşallah şimdiki nesillerde de aynıdır" dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise, "Çocuklarımıza okuma alışkanlığını küçük yaşta aşılamalıyız. Ağaç yaşken eğilir. İnsanın başına ne gelirse eğitimsizlikten gelir. Büyükçekmece halkının kitaplara daha yakın olması sağlamak amaçlı birçok çalışma yaptık. Kahvehanelere de kütüphaneler oluşturarak, halkımızın kitaplara daha fazla yakın olmasını sağladık" şeklinde konuştu.

Törenin ardından Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün stantları teker teker gezdiler. Başkan Akgün, Bağış'a ve Eroğlu'na fuardan beğenerek aldığı kitaplardan hediye etti.

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder