20 Şubat 2013

Geleceği Yönetmek ve Kazanmak İçin Stratejik Düşünme (Erol Mütercimler)

Geleceği yönetmek ve kazanmak hedefi insanoğlunun binlerce yıllık yasam serüvenidir ve bu istek hiç bitmeyecektir. Artık şirketler.

Kurumlar ve organizasyonlar da 'hedeflerine' bunları koymuştur.

Strateji çok popüler bir kavram haline geldi hemen herkesin dilinde. Stratejik Düşünme ise o denli bilinmiyor. Stratejik düşünme. hedefe varabilmek için belirlenmesi gereken vizyon, misyon, değerler ile strateji ve strateji üretme sürecinin başarılmasını anlatmaktadır.

Stratejik düşünme, rakibe üstün gelme ve bunu. aynı şeyi onun size uygulamaya çalıştığım akılda tutarak yapma sanatıdır. Rakip iki hamle düşünüyorsa, siz en az dört hamle tasarlamalısınız. İşte stratejik düşünmenin güçlüğü de buradadır, Stratejik düşünme bazen de oyundan ne zaman çekilmek gerektiğini bilmektir. Geri çekilme kararını verdiğinizde ileri hamleyi ne zaman yapacağınızı tasarlamışsanız her şey kolaydır. Bu kitap, strateji üretmeyi, stratejik düşünmeyi geliştirmenin nasıl başarılacağını stratejik düşünme, kişilere, şirketlere, organizasyonlara, devleti yönetenlere bir yol haritasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder