22 Şubat 2013

Kayseri'de Kitap Okuma Seferberliği Başlatıldı

Kayseri Talas Belediyesi Kadın Meclisi tarafından ilçedeki kadınların kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için kampanya başlatıldı.

Kayseri Talas Belediyesi Kadın Meclisi tarafından ilçedeki kadınların kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için kampanya başlatıldı. "Hayatı Birlikte Okuyoruz" adlı kampanyada kadınlara kitap hediye eden Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Hanım kardeşlerimiz oturma günlerini okuma günlerine çevirmeli" dedi.

Nevin Akyurt Kadın Kültür Merkezi'nde düzenlenen kitap okuma seferberliğine Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, eşi Aynur Yıldırım, Kadın Meclisi Başkanı Zübeyde Ülgen ve çok sayıda kadın katıldı. Birçok anne, çocuklarıyla birlikte gelirken, Sınıf Öğretmeni Filiz Gökkurt, "Sizler anneler olarak okursanız çocuklar da sizden göreceği için daha kolay okuyacaktır" diye konuştu. Gökkurt, ebeveynlerin çocuklarına iyi bir model olması gerektiğini ifade ederek, ne ekilirse onun biçileceğini söyledi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise kitap okuma zevkinin biraz geç anlaşıldığını, anlaşıldıktan sonra ise bırakılamayacağını anlattı. "Bugün tabiri caizse korun üzerindeki küllerin üflenmesini yaşıyoruz" diyerek kitap okumanın önemine dikkat çeken Başkan Yıldırım, şöyle konuştu: "Okuyanla okumayan elbette bir olmaz. Özellikle annelerimiz, geleceğimiz yavruları-mız için okumalı ve okumayı onlara alıştırmalı. Hanım kardeşlerimiz özellikle oturma günlerini okuma günlerine çevirmeliler. Oturma mutlaka olacak ama, okuma da hangi zaman dilimi yeterliyse, sıkmadan, usandırmadan yapılmalı. Komşuluk, akrabalık ve dostluk adına oturma-lar devam etmeli, fakat bunun içinde okumaya da zaman ayrılmalı. Ayrıca bu proje okullarda velilerin de içinde olacağı bir çalışmaya dönmeli. Okumak emektir, emek çok kıymetlidir. Bu-radan tüm Türkiye'deki hanımlara önemli bir mesaj verilerek öncülük oluşuyor. Bütün anne ve kadınlarımızı okutmak için bıkmadan bu işe devam etmeliyiz. Bizler hem okuyalım, hem de okutalım ama, okuduklarımızı da mutlaka paylaşalım. Paylaşmadan olmaz."

Konuşmaların ardından Başkan Yıldırım, toplantıya katılan kadınlara annelerin başucu kitabı olan "Bebeğim ve Ben" kitabı hediye etti.

Kaynak: Sondakika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder