14 Şubat 2013

Kitap Reklamı (Kitap reklamı nasıl yapılır)

Yeni bir kitabınız çıktı ve reklamını en iyi şekilde yapmak istiyorsunuz. Yazar ve yazar adaylarının genelde ilk başvurdukları adres bu işi üstlenen ajanslardır. Yayınevleri kitap basımının yanı sıra kitabın dağıtımı, satışı ve reklamı ile de ilgilenirler ama bütün bu kalemler arttıkça edilen masraf da doğru orantıda artmaktadır. Tanınmış yazarların bu bütçe konusunda sıkıntısı olmayabilir belki ama piyasaya yeni girmiş yazarlar için bu ciddi bir külfet olabilir. Bu yüzden yayınevi ve ajanslar dışında kendi imkânlarımızla kitabımızın tanıtımını nasıl yapabiliriz onlara bir göz atalım.

  • Muhakkak ki kitabın en iyi reklamcısı okuyucusudur. Eğer okuyucunun ilgisini çeken değerli bir eser yazmışsanız ve akıcı bir üsluba sahipseniz kulaktan kulağa dediğimiz yöntemle okuyucu kitabı birbirine tavsiye edecektir. Bu noktada sizin yapmanız gereken tek şey iyi bir eser ortaya koymaktır
  • Kitabınızın belirli bir kısmını örneğin yüzde 3’ünü yada yüzde 5’ini reklama ayırın. Bunları belli başlı insanlara gönderin. Mesela köşe yazarları, gazetecileri, belirli çevresi olan insanlar, valiler, belediye başkanları gibi. Bu insanların iyi bir çevresi olduğu için kitabınızdan iyi bir şekilde söz etmesi bile sizin için etkili bir reklam olacaktır.
  • Teknolojiyi yani interneti bu konuda etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Kendi kendinize yapacağınız çalışmalarda en etkili ve maliyetsiz yöntem bu olacaktır. Mesela küçük meblağlarda google adwordse reklam verin.
  • Sosyal medyayı kullanın. Bugün reklamın internetteki en etkin yöntemlerinden biri de sosyal medyadır. Zaman zaman kitabınızın içinden alıntı cümleleri sosyal medyada yayınlayın. Bu kitabınızın tanıtılmasında önemli rol oynayacaktır.
  • Eğer yazdığınız kitapla alakalı bir uzmanlık alanınız varsa o alanda konferans ve seminerler verin. Burada kitabınızdan örnekler vererek kitabınızın reklamını yapın.
  • İmza günleri düzenleyin. Kitap reklamı adına etkin bir faaliyettir.
  • Sık sık sosyal faaliyetlere katılarak yeni insanlarla tanışın ve onlara kitabınızdan bahsedin. Gerekirse kitabınızı hediye edin.
  • Kitap reklamı adına kısaca masrafsız yapabileceğimiz şeylerdi bunlar. Tabi çok ciddi bir kitap reklamı düşünüyorsanız bu işe az da olsa bir bütçe ayırmanızda fayda var.

16 yorum:

  1. Teşekkürler anlaşılır ve çok doğru tavsiyeler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler anlaşılır ve çok doğru tavsiyeler

    YanıtlaSil
  3. Bilgi icin tesekkurler cok faydalı bir yazıydı. Ben de bugun çıkan LENA NİN MASALİ adli eserimi nasıl tanıtacagımı düşünüyordum. Yazınızı okumam ıyi oldu

    YanıtlaSil
  4. Bilgi icin tesekkurler cok faydalı bir yazıydı. Ben de bugun çıkan LENA NİN MASALİ adli eserimi nasıl tanıtacagımı düşünüyordum. Yazınızı okumam ıyi oldu

    YanıtlaSil
  5. Kitabınızın tanıtımı hakkında size yardımcı olabilirim.

    YanıtlaSil
  6. Wattpad adlı sitedeki kirabıma göz atın ❤️
    Hikayenin Adı:Kayıp Geçmiş
    Hikayenin Teması:Gizem
    Yazarın Adı:@Begolettaa
    Hikayenin Açıklaması:17 yaşında bir genç kız olan Çisil,küçükken geçirdiği kaza sonucu hafızasını kaybeder.Olayın üstünden yıllar geçer ancak hayatı normal ve mutlu devam eden genç kız bir gece ansızın rüyasında geçmişini ve ailesini görmeye başlar.Tanımadığı yüzler,birleştirmeye çalıştığı olaylar...Rüyadan sonra kendini bulunduğu evde bir yabancı gibi hisseder ve kaybettiği geçmişinin peşine düşer.
    Hikayenin tüm hakları geçmişte saklıdır ;)
    Yazar Profili:@Begolettaa

    YanıtlaSil
  7. dogru duzgun bir hikayesi olupta bu okunur diyen varsa yazsin konusalim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru düzgün bir hikayem var. almanyamerkez@gmail.com

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  8. IKINCI EL KITAP SATISI
    https://www.facebook.com/groups/istanbulikincielkitapsatis/

    YanıtlaSil
  9. IKINCI EL KITAP SATISI
    https://www.facebook.com/groups/istanbulikincielkitapsatis/

    YanıtlaSil
  10. Kredi çabuk ve kredi ihtiyaçlarınıza çözümler 0530 6861095 Murat

    YanıtlaSil
  11. Independenta adlı kitap İstanbul ve Türkiye gerçeklerini anlatmak için raflardaki yerini aldı.

    YanıtlaSil