06 Şubat 2013

Otomobil Ödüllü Kitap Okuma Kampanyası

SİİRT Valiliği, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlattığı, 'Siirt okumayı seviyor' projesi kapsamında yapılacak yazılı ve sözlü sınav sonucu, birinciye otomobil, ikinciye bozdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi, üçüncüsüye diz üstü bilgisayar ve ilk 20'ye girenlere de birer çeyrek cumhuriyet altın verecek.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, düzenlediği basın toplantasında 'Siirt okumayı seviyor' projesi kapsamında 2 ayda 852 bin 850 kitap okutulduğunu söyledi. Aydın, "7'den 70'e Siirt Okuyor" kampanyası kapsamında yürütülen, "Siirt Okumayı Seviyor" projesi ile ilk 1000 kişiye İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 'Marifetname' adlı kitabını hediye edeceklerini söyledi.

İsteyenlere valilikten kitabı temin edebileceklerini ifade eden Vali Aydın, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül'ün himayesinde başlatılan bu kampanyayı Siirt geneline yaymak için yaptığımız çalışmalar sürüyor. Amacımız; hakikaten çok önemli olan bu kitabın gençlerimiz tarafından anlaşılmasını sağlamak. İstiyoruz ki Siirt 'Marifetname' adlı kitabı okusun ve böylece hem Aydınlar (Tillo) İlçesi'ni hem de İbrahim Hakkı Hazretleri'ni tanıtalım. Bu sayede okumayı da daha cazip hale getirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda 'Marifetname' adlı eseri en iyi okuyanlar arasınada yapılacak sözlü ve yazılı sınavda birinci gelecek kişiye 1 adet sıfır model otomobil hediye edeceğiz."

Sinevizyon eşliğinde kampanyanın içeriği ile ilgili gazetecilere bilgi veren Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Sedat Özvural, kampanyanın 1 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirileceğini, yarışmaya 18 yaşından gün almış herkesin katılabileceğini söyledi. Özvural, şöyle konuştu:

"Yarışmaya katılacakların daha sonra başvuru evrakları ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekiyor. Başvuruda bulunan ilk 1000 kişiye Marifetname adlı eseri ücretsiz vereceğiz. Kitabı okuyanların katılacağı yazılı sınav, 1 Haziran'da yapılacak. Kurulacak komisyon tarafından mülakata alınacak katılımcılara yöneltilen sorulara en fazla cevap veren birinciye otomobil, ikinciye buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinelerinden oluşan üçlü set, üçüncüye diz üstü bilgisayar, ilk 20'ye girenlere de birer çeyrek altın verilecek" diye konuştu.
(DHA - Turan KOYUNCU/SİİRT, (DHA)-)

Kaynak: Bugün

1 yorum: