27 Mart 2013

9. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından, 8 Nisan - 18 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “9. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması”nın kayıtları 18 Mart’ta başladı.

Her yıl Zeytinburnu’nda okuyan, yaşayan veya çalışan tüm kitap dostlarının büyük bir ilgi gösterdiği Kitap Okuma Yarışmasının bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek. Toplum genelinde kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına katkı sağlamak ve okumayı teşvik etmek amacıyla Bilgi Evleri tarafından organize edilen ve Zeytinburnu ilçesinde her yıl bir şenlik havası estiren yarışmanın, bu yıl da çok sayıda yarışmacıyı, güzel bir atmosferde bir araya getireceği beklenmektedir.

Zeytinburnu halkının yarışmaya ilgisinden ve kitap okuma duyarlılığı kazanmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bilginin güç olduğunu ve bu gücün okumak ve araştırmakla elde edileceğini, Bilgi Evleri’nin de bu amaçla hizmet verdiğini belirterek, bu yılki yarışmanın da Zeytinburnu’nda keyifli ve çekişmeli geçeceğini belirtti.

Geçen yılki Kitap Okuma Yarışması’na toplamda 5.501 üye katıldığını ve yarışma süresince 25.614 kitap ve 4.339.738 sayfa okunduğunu belirten Aydın, okunan sayfaların uç uca eklendiğinde İstanbul’dan Sivas’a kadar 895 kilometrelik yola denk geldiğini ifade etti.


YARIŞMAYA KAYIT: 18 MART-27 NİSAN

Kitap Okuma Yarışması’nın kayıtları bu yıl 18 Mart Pazartesi başlamış olup, 27 Nisan Cumartesi günü ise sona erecektir. Yarışmaya, Zeytinburnu sınırları içerisinde, ikamet eden, okuyan, çalışan, ilkokul 4. Sınıftan itibaren tüm öğrenciler ve okumayı seven tüm yetişkinler katılabilmektedir. Katılmak isteyenler Bilgi Evleri’ne müracaat edip yarışmaya kayıt yaptırabilecektir. Yarışmacılar, Bilgi Evleri’nden ödünç kitap alabilecekleri gibi yazar, yayınevi ve baskı sayısı aynı olmak koşuluyla kendileri de tedarik edebilecektir.

25 Mayıs Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek ödül töreni ile yarışma sona erecektir. Yarışmacıları bu yıl da sürpriz ödüller beklemekte olup, yarışmanın birincileri 1500 TL, ikincileri 1000 TL, üçüncüleri 750 TL, dördüncüleri 500 TL, beşincileri 400 TL, 6, 7, 8, 9 ve 10. olanlar ise mansiyon olarak 300 TL değerinde para ödülü kazanacak. Ayrıca ilk üç dereceye girenlerin, ailelerinden iki kişiyle birlikte tüm masraflarının belediye tarafından karşılanacağı Safranbolu, Kastamonu ve Amasra Kültür Gezisi’ne katılabilecek.

Kaynak: Haberimport

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder