28 Mart 2013

Cezaevinde Kitap Okuma Yarışması Düzenlendi

Türkiye'de ilk defa Muğla E Tipi Kapalı ve Açık cezaevlerinde, en fazla kitap okuyan tutuklu ve hükümlüler ödüllendirildi. 49. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında İl Halk Kütüphanesi ve Ceza İnfaz Kurumları işbirliğiyle söz konusu iki cezaevinde ödüllü kitap okuma yarışması düzenlendi. İl Kütüphanesi'ne ait eserlerden 22 Şubat- 22 Mart 2013 arasında en fazla okuyan tutuklu ve hükümlüler, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Ödül törenine Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Cumhuriyet Savcısı Altan Ünlü ve İl Halk Kütüphane Müdürü Rüveyda Güler katıldı. İl Müdürü Özer, açılış konuşmasında Kütüphane Haftası çerçevesinde ilk defa hükümlü ve tutuklar arasında kitap okuma yarışması tertip ettiklerini söyledi. Özer, "Bu etkinliğin, Türkiye'de ilk olduğunu sanıyorum. Bu yıl Kütüphaneler Haftası'nı farklı bir şekilde kutlamak istedik. Başsavcımızın katkıları, İl Halk Kütüphanesi ve Ceza İnfaz Kurumları işbirliğiyle düzenlediğimiz kitap okuma etkinliği yaklaşık bir ay sürdü. Bu sürede 48 kişi, 230 tane kitap okudu. Özgürlükleri dışarıdakilere oranla daha kısıtlı olan cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların okudukları bu miktar az değil. Emeği geçenleri ve ödül alanları kutluyorum." dedi.

Başsavcı Akbaş ise Türkiye'de kitap okuma tercihinin 245. sırada olması sebebiyle düzenlen etkinliğin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Muğla, bu açıdan çok iyi bir konumda. Son bir ay içinde okunan kitap sayısı, Türkiye ortalamasının üzerinde. Açık cezaevimizde bir ayda 16 kitap okuyarak ilk sırayı alan kardeşimizin ulaştığı rakam çok önemli. Temennim, bundan sonra da cezaevlerinde olsun, dışarıda olsun insanlarımızın kitap okuma alışkanlıklarını arttırması." ifadelerini kullandı.

Yarışmaya 18 kişi katılarak, toplam 84 kitap okudu. İlk beşe giren tutuklu ve hükümlülere, protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi. Muğla Açık Cezaevi'nin ardından E Tipi Kapalı Cezaevi'nde de tören düzenlendi. Törene, tutuklu ve hükümlüler de katıldı. Burada kitap okuma yarışmasına 42 kişinin katıldığı, en fazla 15 ve en az 8 kitap okunduğu açıklandı. Dereceye girenlerin ödülleri, yine protokol üyeleri tarafından verildi. Törenin sonunda tutuklu ve hükümlülerden kurulan orkestra, küçük bir konser verdi.

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder