18 Mart 2013

LaTahzen! Üzülme!

LaTahzen! Üzülme! Gözyaşların akıyorsa, kalbin hala atıyor demektir. Bütün gün yılmadan yorulmadan aradığın, arayıp da bulamadığın olmuştur bir parça tebessümü. Ama mutluluklara gebedir tüm kederler. Acılar yüzüne bir harita çizmiş olsa da sen yine umudunu kaybetme.

La Tahzen! Üzülme! Bir kapıyı kapatan Rabbim başka bir kapıyı açar derler. Umut vardır her yeni günde. Farkına varırsan eğer, gülümseyecek çok şey vardır bir gün içinde.

La Tahzen! Üzülme! Sıkıntı hiç bitmez şu dünyada. Sen yine de üzülme. Çünkü henüz umutlar da tükenmemiştir. Ve sen bilemezsin yarının sana ne getireceğini.

La Tahzen! Üzülme! Gün olur kedere boğulur, bir sıcak yorganın altında gözyaşı dökerek kaybettiklerine isyan edersin. Ama sen yine de üzülme, çünkü hâlâ kaybetmediklerin vardır elinde.

La Tahzen! Üzülme! Allah’ın en sevgili kulları en çok sıkıntı çekendir. Unutma ki, sen ona sığınırsan, Allah seninle beraberdir. Ve bil ki Hüzünle titreyen kalbe ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur…

La Tahzen! Üzülme! Üzülecek çok şeyin olsa da sen yine de üzülme. Çünkü her sıkıntı, sabredersen eğer, bir mutluluğun habercisidir.

La Tahzen! Üzülme! Kelebeğe bakıp, sahip olduğun ömrüne; âmâya bakıp, görebilen gözüne; şükret daima; hüsn-ü kelam eden sözüne…

La Tahzen! Üzülme! Sevilmek istiyorsan, sevmeyi; dinlenmek istiyorsan dinlemeyi iyi bilmelisin. Unutma ki her şey senin elinde. Rabbim kaderini bile yazarken senin istediklerini yazmış Levh-i Mahfuz’a.

La Tahzen! Üzülme! Ağlıyorum diye isyan etme. Unutma ki gözyaşı kalbi yumuşatır. Gözünde yaş, kalbinde keder olsa da, sen yine de üzülme, çünkü yaşanacak gün henüz tükenmemiştir.

Abdulkadir Avcı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder