28 Mart 2013

Sabrın Mükafatı

Şu kısa yaşamımda tecrübe ettim ki sıkıntısız, rahat bir yaşam yok. Madem dünya imtihan dünyası, muhakkak bela ve musibetler olacaktır. İnsan üzerinde bir sıkıntı varken kafası sürekli ona odaklanır. Hep şu sıkıntı geçsin diye düşünür ve o sıkıntıdan kurtulmak için mücadele eder. Ama insanoğlu bilmez ki sıkıntılar dünyada hiç bitmeyecektir. Tam bir sıkıntıdan kurtuldum dersiniz, başka bir sorunla karşı karşıya gelirsiniz. Dolayısıyla mesele sıkıntıdan kurtulma çabasından çok sıkıntıya sabretmektir. Elbette sabrın mükafatı büyüktür.

İmam-ı Rabbani hazretleri şöyle buyurur: "Eğer sıkıntıya sabretmenin mükâfatını bilseydiniz, üzerimden hiç sıkıntı eksik olmasın derdiniz." Bu ifade herşeyi özetler aslında. Sıkıntılara sabretmenin mükafatı Allah katında büyüktür. Zira Cenab-ı Hakk, sıkıntılara sabredenin mükafatı ancak bana aittir buyuruyor. Şu Hadis-i Şerif bu konuyu çok iyi özetlemektedir:

Rasulullah efendimiz(a.s) buyurdu ki:''Cennette bir takım köşkler vardır ki onların ne üstlerinden asıldıkları bir yer ne de altlarından onları tutan bir direk vardır''.
-Ya rasulullah onlara sahipleri nasıl girerler?diye soruldu.
Peygamberimiz:''Onlar kuşlar gibi köşklerine girer çıkarlar''buyurdu.
yine soruldu -Ya rasulullah bunlar kimlere aittir?
Allahın rasülü cevaben:
''Hastalıklara,ağrılara ve belalara düçar olan;ve bu hallere sabreden kimseler içindir''dedi.

Sabrın Mükafatı'na erişmeniz dileğiyle...

Abdulkadir Avcı

2 yorum:

  1. paylaştığınız yazı ya söz söylemek haddi aşar. teşekkürler. fakat koyduğunuz hıristiyan usulü dua eden çocuk fotoğrafnın yazıyla yanyana yer alması kabul edilir gibi değil.

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız, resim değiştirildi.

    YanıtlaSil