13 Ekim 2013

14 Yaşında İlk Romanını Yayınladı

Marmaris'te yaşayan 14 yaşındaki Beyza Günay, yayınladığı ilk romanıyla, Türkiye'nin en genç yazarları arasındaki yerini aldı.

Ufuk Koleji'nden mezun olan ve Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi'nde eğitimini sürdüren Günay, 12 yaşında yazmaya başladığı "Worner Büyücüleri" isimli romanını 14 yaşında tamamladı. Genç yazar, Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen tanıtım toplantısında kendisi ve kitabı hakkında gazetecilere bilgi verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, yine Marmaris'te eğitim gören Rana Demiriz'in daha önce yazdığı kitapla Türkiye'nin en genç roman yazarı unvanını elde ettiğini söyledi.

Rana'nın ardından Beyza'nın da en genç yazarlar arasındaki yerini aldığını dile getiren Aldoğan, bu başarıların tesadüf olmadığına işaret etti.

Başarılarda ailelerin olduğu kadar öğretmenlerin de büyük payı olduğunu ifade eden Aldoğan,"Öğrencilerimize sürekli kitap okumalarını öneriyoruz. Kitap okumak da bir teknik gerektirse de yazmak çok farklı bir şey. Özellikle okulumuzun bu başarıda çok büyük emeği olduğunu düşünüyorum. Ufuk Koleji'nde dikkatimi çeken bir özellik, her hafta en çok kitap okuyan öğrencinin ödüllendirilmesi idi. Bu ödüllendirmeler, öğrenciler için hem bir teşvik hem de büyük bir motivasyon aracı" dedi.

-Masal yarışmasına katılmak için yazmaya başladı

"Worner Büyücüleri" ismini verdiği romanını yazmaya 6'ncı sınıfa giderken bir masal yarışmasına katılmak için başladığını anlatan Beyza Günay, günü geçtiğinden dolayı bu yarışmaya katılamadığını söyledi.

Çok kitap okudukça yazma yeteneğinin de geliştiğini fark ettiğini vurgulayan Günay, Türkiye'nin en genç yazarı olmak ve yaşıtlarına örnek teşkil etmek için kitabını yayınlattırıldığını dile getirdi. Günay, ikinci kitabını da tamamlamak üzere olduğunu belirtti.

Genç yazar, "Worner Büyücüleri" romanının konusu hakkında ise şu bilgileri verdi:

"Kitabın konusu sıra dışı bir zamanda ve sıra dışı bir gezegende geçiyor. Baş kahraman Elizabeth, ailesiyle bir gezegende mahsur kalıyorlar. Bir kehanette adı geçen Elizabeth, çıkan savaşta yer alarak gezegeni kurtarmaya çalışıyor."

-"Kitap Kurdu" oldu, kitap yazdı

Ufuk Koleji Müdürü Talat Türker ise okul olarak öğrencilerinin kitap okumasına önem verdiklerini, her sabah 20 dakika kitap okuyarak güne başladıklarını kaydetti.

Türker, "Ay sonunda en fazla kitap okuyan öğrencimizi 'Kitap Kurdu' seçerek ödül veriyoruz. Böylece çocuklarımızı okumaya teşvik ediyoruz. Beyza da sık sık 'Kitap Kurdu' ödülünü alan öğrencilerimizdendi. Uygulamamızın başarılı sonuçlar verdiğini görmek bizleri mutlu etti" diye konuştu.

Kaynak: Beyaz Gazete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder