13 Ekim 2013

Meydanda Tek Başına Kitap Okuyor

İZMİR Atatürk İlHalk Kütüphanesi Müdürü Talat Aydilek, açık alanda kitap okuma alışkanlığının gelişmesi için Konak Meydanı’nda tek başına kitap okuyor.

Avrupa’da meydanlarda, parklarda, caddelerde, toplu taşıma araçlarında kitap okuma alışkanlığı son derece yaygınken Türkiye’de de kampanyalarla taraftar aranıyor.

Bu akımın öncülüğünü yapan Talat Aydilek, güzel güneşli havalarda kentin simgesi Konak Meydanı’nda öğle tatilinde kitabı elinden düşürmüyor. Her gün yüzlerce insanın gelip geçtiği dinlenmek için geldiği Konak Meydanı’na bakıldığında tek kitap okuyan kişinin Müdür Aydilek olduğu görülüyor.

Kentin meydanlarının sadece hatıra fotoğrafı çekmek için değil kitap okumak için de kullanılması önemini vurgulayan Atatürk İzmir İl Halk Kütüphanesi Müdürü Talat Aydilek 10 yıl önce Kitap Okuma Haftası etkinliklerini Konak Meydanı’nda başlattıklarını söyledi. Aydilek, "Ben o günden bu yana meydanda kitap okuma alışkanlığımı sürdürüyorum. Kitap boş zaman işi değil. Onun için zaman yaratmak gerekiyor. Nasıl yemek yemeye, seyahat etmeye zaman ayrılıyorsa kitap için de ayrılmalı. Dünyada yılda 60 kitap ölçü alınsa da ayda bir kitap okumak bizim için yeterli olacak" dedi.

Bu arada Aktivist Yazarlar Derneği de kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için Saat Kulesi ve çevresindeki oturma banklarına okunması için kitaplar bırakıp üzerine ’Okuduktan sonra başkasının okuması için bırakın’ notu düşüyor.

Kaynak: Habergazete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder