27 Ekim 2013

Çalışma Odası

Hayalimde hep olan birşeydir bu. Ama sıradan bir çalışma odası değil. Bu güne kadar çok çalışma odam, kütüphanem oldu. Çok farklı bir dizayn, çok farklı bir oda istiyorum.

Tabi hep ekonomik imkansızlıklar, malum. Ama bu sefer niyetliyim buna. İçinde ruhumun dinleneceği bir oda. Dört tarafı kitaplık ve kitaplarla dolu olacak. Şimdiki kitaplarım belki bir odanın bir duvarını doldurur ama zamanla o da olur inşallah. Bir duvarın önünde bir L masa. Bir tarafında bilgisayarım. Masanın büyük bir alanı okuma yeri. Kitaplar, defterler, ajandalar, kalemler vs.

Masanın üzeri cam ve camın altında ayrıntılı bir dünya haritası olsun istiyorum. İstanbul'da okuduğum dönemlerde kaldığım yurdun kütüphanesinde böyle birşey vardı, ordan aklımda kaldı.

Bir köşede tekli bir okuma koltuğu. Roman tarzı kitaplarımı ayağımı uzatıp o koltukta okumak istiyorum. Bazı kitapları okurken not almak icap edebilir o tür durumlarda masada çalışılabilir ama sadece okumk için o koltuğu kullanmak...

Çalışma odamda bir huzur olmalı. Çalışma odasında kitap kokusu olmalı. Çalışma odasında her şeyi bir kenara bırakıp okuma öğrenme aşkına bürünmeli insan. İnşallah bu hayalimi gerçekleştirebilirim.

Abdulkadir Avcı

3 yorum:

  1. Hayır, hayır ! bu benim hayalim.

    YanıtlaSil
  2. Ah ah! O hayal bende de var fakat ben daha çok müzik ağırlıklı istiyorum odayı. Odanın tasarımı retro olacak nasıl desem eski ahşaptan masa ve kütüphane. Bir köşede klasik gitarlar, bir köşede pikabım yanında plaklarım. Duvarın bir yüzünde dinlemediğim plaklar asılı olacak. Kitap okumak için eski ama çok rahat bir tekli koltuk.Kalın perdelerin arasından girecek güneş içeri. Kapısından girdim mi her şeyden soyutlana bileceğim bir oda olacak. Yazarken bile beni heyecanlandırdı. İnşallah bu hayallerimiz gerçek olur.

    YanıtlaSil
  3. İnşallah hayallerimiz gerçek olur.

    YanıtlaSil