31 Ekim 2013

Sizin kitap okuma saatiniz var mı?

Daha önceki bir yazımda kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanılır konusuna değinmiştim. Yazıda da dediğim gibi kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda kazandırılıyor ve ailelerin bu konudaki en etkin uygulaması kitap okuyarak çocuklarına örnek olmaktır. Özellikle evde günün belli bir saatinde kitap okuma saati düzenlenmelidir. Bu sayede hem çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmış olursunuz hem de bu uygulamadan siz de faydalanmış olursunuz.

Bence kitap okuma saati uygulaması sadece evde uygulanmamalı. Bu uygulama hayatın birçok köşesine yayılabilir. Mesela kurumlarda ya da şirketlerde, kısa bir süre de olsa kitap okuma saati uygulanabilir. Bu kesinlikle faydalı olacak ve hatta iş performansını artıracaktır. Daha önce buna benzer haberler okumuştum. Bir belediye, çalışanlarına böyle bir uygulama yapmıştı.

Bu bahsettiğim toplu uygulamalardı. Benim asıl değinmewk istediğim nokta bireysel uygulamalar. Yani kendi kendimize bir kitap okuma saati uygulamamız lazım. Bu belli bir saat olmayabilir. Yani şunu diyebilirsiniz: "Ben günde yarım saat ya da bir saat kitap okuyacağım." Ve buna mutlaka uyun. Az da olsa sürekli hale getirin. Bir zaman sonra bu sizde alışkanlık haline gelecek ve göreceksiniz ki bir süre sonra okumadan duramayacaksınız. Unutmayın ki okumak hayatınızı değiştirir.

Abdulkadir Avcı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder