Az önce bir haberde okudum. Kayseri belediyesi Raykitap Projesi adı altında bir proje yapıyormuş. Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bu konuya çok önem veriyor ve bu projenin sadece Kayseri'yle kalmayıp tüm Türkiye'ye yayılmasını temenni ediyor.
Belediye kendi bünyesinde yaklaşık 130 tane kitap basmış. Bunun içerisinde birçok temel eserin yanı sıra Kayseri ile ilgili, kayseriyi ve mahallelerini tantan, birçok eser var. Bu kitaplar Kayseri'deki tramvayda bulunuyor ve insanlar yolculuk esnasında bu kitapları okuyorlar.
Ne dersiniz sizce bu proje etkili olur mu? Ne kadar etkili olur bilmem ama hani ne derler hiç yoktan iyi. İnsan boş vakitlerini, yolculuk esnasında değerlendirebilir. Ama benim aklıma takılan ilk konu şu: bir tramvay yolculuğu yarım saat veya kırk beş dakika sürsün. Bu sürede bir roman alıp bitiremezsiniz. İşte bu noktada okuyacağınız yani orda muhafaza edilen kitapların niteliği önemli. Kısa bilgi veren bölümler halinde sunulmuş kitaplar olmalı. Şunu da düşünebilir insan. Bir romanı alırım okuyabildiğim kadar okur ertesi gün devam ederim. Bu da mantıklı ama çok da işe yarar bir durum değil. Bu her gün aynı tramvaya binen kişiler için geçerli. Bir de o kitap ertesi gün yoksa :)) Başka biri almış olabilir değil mi.
Eh bize tebrik etmek düşer. Adam sonuçta bir mücadele veriyor ve faydalı olmak için uğraşıyor. Peki siz şehrinizde böyle bir uygulama olsa ne yapardınız?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder