01 Kasım 2014

Bir yılda 1000 kitap okuyan kitap kurdu

Dilara Tuğçe Sünbül. Daha 7 yaşında ve 2. sınıf öğencisi. Kitap okumayı geçen sene birinci sınıfta söktü. Ailenin ve öğetmeninin teşvikiyle bine yakın hikaye ve masal kitabı okudu. Anne Canan Sünbül, kızlarına kitap okuma alışkanlığı ve sevgisini kazandırabilmek için evde kitap okuma saatleri düzenlediklerini söylüyor. Öğretmeni Mehmet Parlak ise kitap okumayı teşvik için güzel bir uygulama yapmış. Her okunan kitabın kaydını tutuyor. Kitabı öğrencinin isminin altına listeliyor.

Annesi ev hanımı, babası öğretmen olan küçük kitap kurdu Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Sorgun Yeşilyurt İlkokulu'na gidiyor. Dilara her gün mutlaka okulda ve evde düzenli okuma saatlerinde kitap okuyor. Derslerinden arta kalan zamanın tümünü neredeyse kitap okuyarak geçiriyor.

Anne Sünbül, "Evde ve okulda kitap okumayı Dilara için eğlenceli hale getirdik. Kendi yaşına uygun kitapları okuyor. Kitaptaki kahramanlar onu çok etkiliyor ve günde en az 5 kitap okuyor. Kitabı elinden bırakmak istemiyor." diye konuştu.

Öğretmeni Mehmet Parlak'ın yaptığı uygulama en iyi teşvik unsurlarından biri olmuş. Öğretmeni, Dilara ve arkadaşlarının okuduğu kitapların kaydını tutuyor ve kitapları isimlerin karşısına yazıyor. Ara ara kontrol etmek için de kitabın içeriğinden soruyor. Veliler de bunu takip ediyor. Dilara'nın en çok kitap okuduğunu ifade eden Parlak, küçük kızın bir rekora imza attığını söylüyor.

Dilara ise tüm kitaplarla çok iyi arkadaş. Tüm kitapları çok seviyor ve onlar benim en iyi arkadaşım diye ifade ediyor.

1 yorum:

  1. Bu kadarı da iyi mi kötü mü bilemedim. Çocuk asosyal olmasın sonra? Her şey dozunda güzel.

    YanıtlaSil