23 Aralık 2014

Acil kilo vermek isteyenler!


Porsiyonları biraz küçültün.
Amerikalıların, gerekenden fazla aldığı kalori miktarı günde sadece 167 kaloridir. Bu da her yıl için 17 kilo artış demektir. Bu bile porsiyonları küçültmek için bir nedendir.

Günde 5-6 öğün.
Porsiyonların küçülmesi ve yavaş yenilmesinin yanı sıra, sık sık yemek metabolizmanızın hızlı çalışmasına ve şeker değerlerinizin tutarlı gitmesini sağlar. Sık sık yediğiniz zaman, kendinizi kontrol edip ve 3 öğün yediğiniz zamankinden de daha küçük porsiyonlarda yemek yemelisiniz.

Ara öğünler.
Ara öğün peynir veya kurabiyeleri kapsamıyor. Ara öğünlerde genelde çiğ ve organik gıdalar tüketilmeli. Elma ve armut gibi meyveler, havuç gibi sebzeler, tahıllı besinler, pirinç keki veya kraker gibi ve yüksek proteinli gıdalar, yağsız yoğurt, süzme paynir. Bunların hepsi lezzetli ve az kalorili ara öğünlerdir. Ara öğünlerinizi 200 kalorinin altında tutun.

Bol su için.
Bu ipucunu defalarca duydunuz ama diyet zamanlarında susuzluk ve açlık birbirine karışabilir. Bir dahaki sefere yiyecek bir şeylere saldırmak istediğinizde, onun yerine su içmeyi deneyin. Açlığınızın geçtiğini görünce şaşıracaksınız. Eğer su içmekten hoşlanmıyorsanız, suyun içine limon parçacıkları koymayı deneyin.

Geceleri karbonhidrat yemeyin.
Basit karbonhidratlar şeker ve ekmek gibi, kalori olarak yüksektir ve çabuk sindirilirler ve insülin seviyesini yükseltirler. Meyve, sebze, tahıllar gibi kompleks karbonhidratlar ise yavaş yakılırlar. Belirli bir saatten sonra karbonhidrat tüketmediğinizde (mesela 16:00), sonraki saatlerde vücudunuzun brownie, kek gibi yağlı gıda isteme olasılığı düşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder