22 Aralık 2014

Sıcak su içmek zayıflatır mı?


Sıcak sı içmek zayıflatır mı? Hayır. Bu ünlü olmuş bir yanlış inanış. İdeali oda sıcaklığında su içmek. Yani 20-24 derece arası. Bu da ılık su demektir. Vücudumuz 20-24 derece arasındaki sudan çok rahat yararlanabiliyor. Altı veya üstü derecelerde zorlanıyor. Yani suyun biyo yararlanımı azalıyor.

Şöyle düşünün; çok sıcak bir çorba içtiğinizde bile ne yapıyoruz? Ağzımızda önce soğutup sonra yutuyoruz. Yani kaynar bir sıvıyı zaten yutmamız mümkün değil. Doğru da değil. Ayrıca hemen belirtelim, çok sıcak içecek tüketen toplumlarda yemek borusu kanserlerinde artış görülüyor. Size Fransız askerleri üzerinde yapılan bir araştırmadan örnekler verelim. Fransızlar suyu soğuk içmeyi severler. Fransız askerleri üzerinde yapılan bir araştırma, ağır fiziksel egzersiz sonrasında soğuk su içen askerlerin rahatladığını ancak 15 derecede su içildiğinde çok daha fazla suyun vücudumuz tarafından emildiğini göstemiştir. Şunu sorduğunuzu duyar gibiyim. Falancaarkadaşım sıcak su içti kilo verdi. Doğrudur. Nedenleri şunlar olabilir:

1- Kabızlık sorunu çözülmüştür. Suyu artırmak kabızlığı gidermede çok etkili bir yöntemdir. Özellikle de sabahları aç karnına içilen su bağırsakların haeketlenmesine yardımcı olur. Bunu kilo verme olarak algılayabilirsiniz.

2- Genelde su kilo vermeye yardımcıdır. Vücutta yağ metabolizmasını hızlandırır. Ama bunun için illa da sıcak su içmek gerekmiyor.

3- Suyu artıran kişi daha az kalori tüketmeye başlıyor. Bu da kilo verdiriyor.

Doğal mineralli suyu tercih edin. Kalsiyum minerali kilo vermeye yardımcı olur. Kalsiyum seviyesi yüksek, doğal mineralli su içerseniz kilo verme ve korumanız da çok daha kolay olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder