29 Ocak 2015

Kadın Nerede


Hangi kadın? Kadın madın yok görünürlerde... O kadar yoksun ki uzun bir tatile çıkmış gibisin âdeta ve geri döneceğe de hiç benzemiyorsun. Nereye baksam tam da orada yoksun. Hele bir düşün, bugüne kadar hangi kadının bir işi çözdüğünü gördün? Bir sağlık sorunumuz olduğunda başhekim ararız erkek, cerrah ararız yine erkek, bir emniyet müdürü lazımsa örneğin, o da erkek; vali kaymakam yahu bunların hepsi erkek...

Aslında tatilde falan olsaydın yine anlardım seni ama böyle durumlarda bir işe yaramadığını bilerek geri durman çok daha beter işler ve böylece işler hep erkek erkeğe halledilir gider. İşte bu yüzden de kadın sorun üreten, erkekse problem çözen konumundadır hep. Aşçılar erkek, temizlik şirketlerinin çalışanları erkek, sosyal hayatta kasiyer ve tezgâhtarlardan başka neredeyse herkes erkek. Yahu kadına isim lazım, aranan yine erkek; Aliye, Cemile, Fikriye, Nuriye, Şükriye... isim mi yok arkadaş, nedir bu özentinin sebebi? Öte yandan unisex isim sayısı 400'den fazla imiş Türkiye'de. Yaşar, ismet, Ayhan, Muzaffer, Kudret, Fikret, Tülay... İşin İlginç tarafı, bu isimlerin 350'den fazlası harbi erkek ismi! Işık, Bilge, Deniz, Eylem tamam da ismet nedir abi ya? Bir de 'Ben ismimi seviyorum, sana ne abi?' diyor ya kadın, işte o an var yaa!..

Dünya klasiği yazanların, icat yapan dehaların, hastalığa çare bulan doktorların, tarihe iz bırakan büyük insanların neredeyse hepsi erkek ki 'adam' kelimesinin bile görünen ilk anlamı erkek.

KADIN, TARİHİN ALTIN SAYFALARINDA OLMALI ARTİK TOZLU RAFLARINDA DEĞİL ZİRA KADINA ALTIN YAKİŞİR. TOZ DEĞİL

Şimdi hep birden bakın kızlar, elinizde bir tek hemşireyle hostes kalmıştı; onu da hemşirlerle hostlara kaptırdınız. Sekreter de gitmek üzere, yakında setolar türerse sasınmayınız.

Bütün Kadınlar Aptal "Sen Hariç" (Erdal Demirkıran)

Satın Al

Satın Al

Bütün Kadınlar Aptal (Sen Hariç)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder