10 Mayıs 2015

Ben Seninle Konuşmuyorum Niyazi

Her sabah olma ihtimalinin olduğu gibi bu sabah da muhtemel bir tartışma yaşanmıştır evde. Ya ütü yüzündendir ya da çöp poşeti yüzünden. Adam akşam eve döndürüğnde hiç birşey olmamış gibi "merhaba karıcığım" der girer eve. Onun için gerçekten de birşey olmamıştır. Hatta unutmuştur sabah olup bitenleri. Kadın, selamı almadığı gibi, bir de sırtını dönüp TV seyretmeye devam eder. Çünkü üstün bir gayretle o günü mahvetme çabasındadır. Aksi takdirde içinde bir ukde kalacaktır.

Adam anlamıştır kadının bu tribini ama yine de anlamamazlıktan gelip, naptın bugün, yemekte ne var, gibi mevzular açmaya çalışır ama nafile. Kadın cevabı yapıştırır hemen: "Ben seninle konuşmuyorum Niyazi!"

Ne yapsın bizim Niyazi, karşılık vermez. Sıkıysa versin. O geceyi zindan eder ona sevgili karısı. Bu geceyi en asgari hasarla atlatmaya çalışan adam susmaya devam eder.

İnsan, içindeki sıkıntıyı anlatarak, paylaşarak hafifletme arzusu içindedir her zaman. Velhasıl kadınlar bunu daha sık yapar. O gün, akşama kadar gördüğü, rastladığı, konuştuğu herkese sabahki olayı anlatmıştır halbuki. Ama her zaman akşam kocasına sakladığı bir pay vardır. Kurtuluşu yok Niyazi'nin.

Bir kadının günlük ortalama 20.000 kelime sarfetme kapasitesi vardır. Bir erkeğin ise günlük ortalaması en fazla 10.000 kelimedir. Zaten onu da gündüz iş koşuşturmacasında sarfetmiştir ve akşam eve gittiğinde tek istediği kafasını dinlemektir. Kadın gündüz ortalama 10.000 kelimeyi sağda solda, konu-komşuda harcamıştır ve geriye kalan 10.000 kelime Niyazi'yi beklemektedir. Eğer Niyazi akıllı bir adamsa o geriye kalan 10.000 kelimeyi oturup sessiz sedasız dinler. Aksi takdirde o onbin kelime ertesi güne devredecektir.

Mizahi bir yaklaşım bu. Ama gerçeklik payı nedir biliyor musunuz? Yüzde 100. Her kadının gönlünde bir prens, ya da her erkeğin gönlünde bir prenses yatar diye cümleler vardır ya dilimizde, buna bir de ben ekleyeyim. Her evli erkeğin hayatında Niyazilik bir durum vardır.

Bastığı yeri titreten, cesaret timsali Hz.Ömer (r.a.) bile karısından fırça yemişse, varın gerisini siz düşünün. Ve son olarak bir sesleniş: Hanımlar, lütfen Niyazileri bu kadar üzmeyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder