17 Mayıs 2015

Zeki Alasya'nın Cenaze Namazı


Videoda izlediğiniz sözler malumunuz yeni duyduğunuz bir ifade değil. İfadeler açık ve net. "Emek sineması açılacaksa insanlar film izlesinler diye açılsın. Sahnesinde Namaz kılınacaksa hiç açılmasın daha iyi."

Zeki Alasya bu milletin sevdiği, sempatik bulduğu halka mâl olmuş bir insandır. Ben de çocukluğumdan beri filmlerini severek izlemişimdir. Ama iş itikadi meselelere gelince meseleye bir dur demek lazım. Öncelikle şunun farkında olmak lazım. Ben müslüman bir insanım. Aslına bakasanız bunu Zeki Alasya da diyor. Peki nedir müslüman olmak? Müslümanım demek neyi gerektiriyor? Müslümanım demekle müslüman olunuyor mu?

Hepimiz biliriz ki İslam'ın şartı 5, imanın şartı 6'dır. İslamın şartından biri de melumunuz, namazdır. Peki şöyle soralım. Madem islama girmenin, müslüman olmanın bir şartıdır namaz, o zaman müslümanın namaza karşı olması söz konusu olabilir mi? Bakın burda altını çizmemiz gereken önemli bir nokta var. Namaz kılmamak ayrı, namazı kabul etmemek ayrı şeydir. Namaz kılmayan günahkardır, kâfir olmayabilir ama namaza karşı olan, namazı kabul etmeyen apaçık kafirdir. Bunun ben demiyorum, ayetle sabittir.

Zeki Alasya daha sonra çıktığı Cüneyt Özdemir'in programında meseleyi biraz kıvırmaya çalıştı ama bence o da olmadı. Yukada da dediğim gibi, müslümanım demen acaba ne kadar yetiyor?

Şimdi gelelim dikkatinizi çekmek istediğim asıl meseleye. Rahmetli Timurtaş hocanın dediği gibi, madem bu insanlar namaz karşıtı, peki neden bu insanlar ölünce camiye getirilir ve namazı kılınır? Bu ifadeyi Zeki Alasya için konuşmuyorum. Niceleri var böyle. Namazı kabul etmediği gibi, namaz kılanalara da nice zulümler yapmış elinde yetki bulunan birçok insan vardı bu memlekette. Ama hepsini de ölünce camiye getirdiler. Neden arkadaş? Neden camiye getiriyorsunuz bunların leşlerini? Neden namazını kılıyosunuz. Adam hayatta olsa yüzünüze tükürürdü. Adamlar hayattayken demedi mi bunu size. Namazı istemiyorum diye bas bas bağırmadı mı? O zaman derdiniz ne sizin de bunları camiye getiriyorsunuz?

Ne desek boş aslında. İmansızın sesi daha çok çıkıyor bu memlekette. Ne kadar ayet hadis sunsan yine fayda etmeyecek. Şu sözlerime bile atarlanan, kuduran beynamazlar olacak. Olacak elbet. Olsun da. Onlar bizim ahiret şahidimizdir. Onlar sayesinde kurtuluşa ercez ümid ederim. Kafir karşındaysa korkma. Yanında Allah ve Rasulü var demektir. Anlayan ve idrak eden herkese selam olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder