03 Eylül 2015

Bu yöntem fiziksel ve ruhsal tüm sıkıntılara son veriyor

Tempo dergisi, bu haftaki sayısında aşk acısına, bel ağrısına, romatizmaya, strese bir günde son veren bir yöntemi tanıtıyor. Duygusal Özgürleşme Teknikleri (Emotional Freedom Techniques) denilen bu yöntem akupunktur noktalarına vuruşlardan ibaret bir teknik.

Aşk acısı mı çekiyorsunuz; uyku düzensizliğiniz mi var; romatizmadan, sırt ve bel ağrısından mı şikáyetçisiniz; öfke, endişe, acı ve üzüntülerinizi mi bastıramıyorsunuz? İşte size yeni bir teknik: EFT, yani Emotional Freedom Techniques, yani Duygusal Özgürleşme Teknikleri... Yapmanız gereken, bir günlük bir eğitim alıp rahatsızlandığınızda 10 dakikanızı tekniği uygulamak için ayırmanız.

Her gün yeni çözümlerin bulunduğu günümüzde, akupunktur ve akupresür yöntemlerine dayanan, psikologlar tarafından da bir şekilde kullanılan EFT, kolay öğrenilen ve psikoloji, enerji sistemi, teşhis ve tedavi konusunda hiçbir eğitim gerektirmeyen bir yöntem. Duygusal Özgürleşme Teknikleri bu yıl Bilgi Üniversitesi'nde Atölye Çalışması olarak öğretiliyor. Eğitimi, esas mesleği mühendislik olan Reiki (Evrensel Yaşam Enerjisi) uzmanı Gülcan Arpacıoğlu veriyor. Vücuttaki her meridyenin bir görevi olduğunu belirten Gülcan Arpacıoğlu şunları söylüyor:

‘‘Enerji bedenimiz sadece auradan ibaret değil. Auranın bağlandığı çeşitli enerji merkezlerine ‘çakra' diyoruz. Çakraların altında bedenimizin içinde dolaşan enerji kanallarımız var. Bu enerji kanalları yaklaşık 4 bin yıldır Doğu tıbbı tarafından kullanılıyor. Zaten akupunkturun uygulandığı yer yine aynı meridyenler yani enerji merkezleri.''

EFT nerelerde etkili
Sigara ve çikolata gibi maddelere bağımlılığı azaltıyor.

Acı ve kederden daralan gönlünüzü ferahlatıyor.

Uyuyamama sorununun üstesinden geliyor.

Genel olarak mutluluğunuzu arttırıyor.

Kariyer fırsatlarını genişletiyor.

Sportif aktivitelerde performans yükseltiyor.

Para konusunda sıkıntılardan kurtarıyor.

İş ve kişisel ilişkileri geliştiriyor.

Cesaret edilemeyen işleri yaptırıyor.

Kişisel ve ruhsal gelişim seviyesini yükseltiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder