20 Ocak 2016

Sigaradan Sonra En Çok Öldüren Hastalık!

 

Türkiye'de ve dünyada birçok kişi bu riski taşıyor. Bu tehlike aslında hepimizin bildiği ve birçokğumuzun içinde olduğu Obezite! Evet yanlış duymadınız. Sigaradan sonra önlenebilir ölümler arasında ikinci sırada yer alıyor Obezite. Opr. Dr. Erol Vural'ın ifadelerine göre fazlaca tüketilen yüksek kalorili gıdalar yağlı doku oranının artmasına sebep oluyor. Buna bağlı olarak da yüksek tansiyon, kolestrol, diyabet, solunum yolu hastalıkları, eklem rahatsızlıkları gibi daha bir çok hastalığın ortaya çıkmasına sebep oluyor.



Malesef Türkiye'de birçok kişi bu risk altında. Obezite, yorgunluk, aşırı terleme, uyku bozukluğuu hatta depresyona varan hastalıklaa yol açıyor. Opr. Dr. Erol Vural, "Yapılan araştırmalara göre, obezitenin sebep olduğu hastalıklara bağlı ölümlerin oranı her geçen gün artıyor." diye ifade ediyor.

Obezitenin sebep olduğu en riskli rahatsızlık ise hipertansiyon. Obez insanların normal kilodakilere göre hipertansiyona yakalanma riski 3 kat daha fazla. Aşırı kalori tüketimi, yaşlı ve tuzlu beslenme ve hareketsiz bir yaşam bu riski daha da artırıyor.

Kısacası ülkemizde obezite riski taşıyan insan sayısı hiç de az değil. Aslında hepimiz çözümü biliyoruz ama tek sorun irademize sahip olmak. Düzenli ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı, sporla bir yaşam, bol bol su tüketmek alacağımız başlıca önlemler arasında geliyor. Önemli olan sağlığımızı kaybetmeden önce önlem almak. Vücudumuzda hastalıklar başgöstermeye başladıktan sonra telafi etmek, tekrar sağlığımıza kavuşmak bazen çok zor bazen de imkansız olabiliyor.

Sağlıklı günler dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder