02 Temmuz 2016

Her Şeyi Deniyorum Ama Mutlu Olamıyorum. Depresyonda mıyım?

Depresyon hayatımızın büyük bölümünü etkiliyor. Birçok insan mutlu olmak için her şeyi deniyor fakat bir türlü mutlu olamıyor.

Depresyon, mutsuzluk, isteksizlik çağımızın en yaygın duygularından biri. İnsanlar bu duygulardan kurtulmak için elinden geleni yapıyor, birçok şey deniyorlar fakat bu arayışların çoğu sonuç vermiyor ve insanlar genelde mutsuzlar.

Dünya genelinde yaklaşık 350 milyon kişi depresyonla mücadele ediyor. Eğer yaptığınız işten zevk almıyorsanız, arkadaşlarınızla vakit geçirmek istemiyorsanız, bir yerlere gidip bir şeyler yapmak istemiyorsanız, ilişkilerinizden haz almıyorsanız siz de depresyon batağının içinde olabilirsiniz. Hatta bu durumda olan kişiler geleceğinden umutsuz bir yaşam sürmektedirler. Eğer sizde de bu belirtiler varsa artık profesyonel bir yardım almanızın vakti gelmiş demektir.

Neden profesyonel destek? Eğer depresyonun eşiğindeyseniz buna ihtiyacınız var demektir. Çünkü bir çaba göstermediğiniz takdirde bu karamsarlık büyüyecek ve bir hastalık haline gelecektir. Bu durum ise psikiyatrik bir durumdur ve sonuçları daha kötü olabilir.

Depresyon Kadınlarda İki Kat Daha Fazla Görülüyor

Toplumumuzda kadınlarda depresif haller daha fazla görülüyor. Bunun en etkin sebebi ise ataerkil bir toplumda yaşıyor olmamız. Toplumumuzda kadınlar erkeklere göre daha sınırlı ve baskın bir ortamda yaşıyorlar. Bunun yanı sıra erkekler kadınlara göre bu durumu daha çok gizlerler. Bunun sebebi erkeklerde acizlik, acınma ve çaresizlik duygusunun kabul görmemesidir. Kadınlar ise bu depresif durumları erkeklere göre daha fazla yansıtırlar. Erkeklerin sosyal ortamlarda, dış çevrelerde daha fazla bulunmaları kadınlara göre daha fazla deşarj olmalarını sağlıyor.

Depresyon Biyolojik Olarak da Vücudumuzu Etkiliyor

Araştırmalara göre depresyon, moral bozukluğu, stres biyolojik olarak vücudumuzu da etkiliyor. Bu psikolojideki insanların kanser türleri dahil birçok hastalığa yakalanma riski daha yüksek. Bu durum öncelikle beslenme düzenimizi etkiliyor. Beslenmeye bağlı olarak da sağlıksız bir yaşam süreci başlıyor. Strese bağlı olarak oluşan hastalıkların başında ise kalp hastalıkları geliyor.

Depresyondan kurtulmak için atılması gereken ilk adım, bu duruma sebebiyet veren şeyi bulmak ve onu ortadan kaldırmak olmalıdır. Örneğin işinizde mutlu değilseniz ve eğer imkânınız varsa sevdiğiniz bir işi yapmaya çalışın.

Sağlıklı günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder