06 Ocak 2017

Aşırılıklar

Aşırı alkol tüketimi ve seks eğilimi, insanın kendisinden kaçma ihtiyacıdır. Neyi fazla yapıyorsan orda mutlaka bir sorun vardır. Aslında sorun zihindedir. Ve bilinçaltı kaynaklıdır. Bastırılmış duygular, abartılı düşüncelere yol açar. Duygu düşünceyi, düşünce duyguyu tetikler. Bu zaten her şeyde böyledir. Salt aşırılıklarda değil tüm duygu ve düşünceler birbirleriyle ilintilidir. Tıpkı zihnin bedeni, bedenin de zihni tetiklediği gibi. Aşırı alkol kullanımı, genetik kod olarak taşınmış oluyor genelde kişiye. Ya da çok geçmişten atalardan dahi kaynaklanabilir. Sonradan alkolik olma yüzdeleri genelde düşüktür. Seks bağımlılığı da aynı şekilde genetik faktörlerden dolayı ortaya çıkar. Bu arada alkol kullanımı çok olan kişilerin, sekse aşırı düşkünlükleri de saptanmıştır.

Tüm bağımlılıkların özünde, gerçek ben kimliğiyle yüzleşememek vardır. Yüzleşmelerse kolay değildir. Her zaman söylediğim gibi ancak fark ettiğin şeyleri, değiştirip, dönüştürebilirsin. Fark etmek gerek diyorum çünkü alışkanlığa dönüşmüş olan davranışlar olağan bir hal almaya başlar ve kişi bunu normal olarak görebilir. Ve aşırılıklarının olağan addedebilir. Fark etme süreci kendiliğinden olur. Alışkanlıkların abartılı halini bağımlılık olarak nitelendiriyorum. Her şey dengesinde ve kararında güzeldir. Ve daha tatlıdır.

Kitabımda da değindiğim gibi; Kaçamazsın kendinden. Kaçacak bir yer olmadığını görmüyor musun? Ve gerçekten kaçacak bir yer yoktur. Kendi benliğinden kaçarsan, başka absürt şeylere tutunursun. Ve tutunduklarının hepsi sahtedir. Zihnin illüzyonudur. Bu dünya zaten bir illüzyonken sanal içinde kendine niye sanal bir dünya daha yaratasın ki!

Burcu Adal Köse
www.burcuadalkose.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder