28 Nisan 2012

90 Öğrenci 2 Bin 200 Yıllık Kütüphanede Kitap Okudu

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinin kuzey bölgesinde bulunan Nysa Antik Kent’in 2 bin 200 yıllık kütüphanesinde Kaymakam Cevdet Ertürkmen ve öğrenciler kitap okudu. Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap okuma etkinliğine 90 öğrenci büyük ilgi gösterdi.

Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Turan, Şube Müdürü İdris Selçuk, Kütüphane Müdürü Savaş Kaya ile Sultanhisar da bulunan okullardan katılan 90 öğrenci Nysa Antik Kentin tiyatro ve M.S 2. Yüzyıllarda yapılan 14.80 x13.40 metre ebadındaki 3 katlı kütüphanede kitap okuduklar. 2 bin 200 yıldır ayakta kalmayı başaran binanın önünde muhteşem bir görünüm ile tarihin canlandırıldığı etkinlikte, Kütüphane Müdürü Savaş Kaya; “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliği ile tertiplediğimiz bu programı ‘Aydın Okuryazar projesi’ kapsamında okuma etkinliği ile 23 Nisan Dünya kitap okuma gününü bir araya getirerek düzenlendik. Bu yıl etkinliğimizi Nysa Ören Yerinde yapılmasını sağladık. Burada çocuklarımıza hem binlerce yıl önce yapılan kütüphaneyi görmelerini sağladık. Hem de kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu göstermek istedik” dedi.

İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise Nysa Ören yerinde düzenlenen kitap okuma etkinliğinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek; “Bu Kütüphane belki yüzyıllar sonra ilk kez böyle bir okuyucu kitlesini buldu. Burada gördüğümüz gibi kitap okumanın önemi ve eğitim binlerce yıl öncede çok önemliymiş. Burada görünün kütüphane geçmişimizin geleceğe yaptığı büyük yatırımı gösteriyor. Onlar binlerce yıl önceden kitap okumanın önemini görmüşler. Bizde gelecek nesillerimizi düşünerek kaliteli, bilgilendirici, değerli bir kütüphane bırakmalıyız. Bununla ilgili çalışmalarımızı artıracağız. Sadece İlçe Kütüphanesi değil okullarımızda da etkili kütüphaneler oluşturacağız” dedi. Sabah saatlerin de başlayan etkinlik öğle saatlerin de son buldu.

Kaynak: Haberfx

2 yorum:

  1. Tebrik ederim valla.
    harika..

    YanıtlaSil
  2. ne güzel bir çalışma olmuş.Bayıldım vallahi, umutlandım yeni yeniden :)

    YanıtlaSil