13 Mayıs 2012

Beş haftada 100 bin kitap

Bilkent Üniversitesi öğrencileri ve market zincir Altunbilekler öncülüğünde, kitap ihtiyacı olan okullarda kütüphaneler kurmak için başlatılan “Bir kitap da senden olsun” kampanyası ile beş haftada 100 bin kitap toplandı.

“TOPLUMSAL Duyarlılık Projeleri” (TDP) kapsamında Nisan ayında başlatılan proje, 20 Mayıs gününe kadar devam edecek. “Kitap okuma alışkanlığının ve kitap erişiminin yetersiz düzeyde olduğu ülkemizde çocuklarımızın geleceğine ışık tutmak isteyen tüm Ankaralılar, ‘Bir Kitap da Senden Olsun’” sloganı ile hayata geçen projede, TDP’nin gönüllü öğrencileri tarafından incelenerek tasnif edilen 3 bin kitap Ankara çevresindeki ihtiyaç sahibi 5 ayrı okula ulaştırıldı.
Yıpranan kitaplar  geri dönüştürülüyor

Her tür kitabın kabul edildiği kampanyayla, kitap yoksunluğu çeken ilk ve orta öğretim okullarının yanı sıra halk kütüphanelerinin de eksikleri tamamlanıyor. Altunbilekler marketlerindeki toplama kutularına bırakılarak bağışlanan kitaplar, içerik ve kullanılabilirliklerine göre tasnif ediliyor. Kullanılamayacak durumdaki yıpranmış kitaplar ise geri dönüşüm yolu ile doğaya kazandırılıyor.

Kitap toplama kutuları

Altunbilekler Halkla İlişkiler ve Ar&Ge sorumlusu Öznur Altunbilek, 20 Mayıs’a kadar devam edecek projede bağış yapmak isteyen kişilerin, Altunbilekler şubesindeki kitap toplama kutularına kitapları bırakabileceklerini belirtti.

Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder