12 Mayıs 2012

Neden inandığım gibi düzenli, sorunsuz ve sabit bir yaşamım olmuyor?

Yaşamımızdaki değişimleri kabul etmediğimiz noktada, bu durumu bir sorun olarak algılarız. Bu sorunlar karşısında, dikkatimizi ve enerjimizi eski yapının değişmemesi ya da bozulmaması için yöneltirsek, boş bir çaba içerisine girmiş oluruz. Aklımızı kullanıp çözüm oluşturmak yerine: “Neden inandığım gibi düzenli, sorunsuz ve sabit bir yaşamım olmuyor?” diyerek tepkisel davranarak kendimizi yıpratmış oluruz.

Bizler “gücümüzü”, dolayısıyla enerjimizi yaşamımızın değişmemesi için harcamak yerine, geleni karşılayabilecek yeteneği ve donanımı elde ederek kendimizi geliştirebilmek için kullanmamız ve de enerjimiz ile düşüncelerimizi bu noktaya yöneltmemiz gerekir. Diğer türlü, bizden çok büyük olan bu Sistem’in hareket edip, değişmesini engelleyemeyiz.

Sadece sıcağı seviyoruz diye, sonbahardan sonra kışın gelmesini durdurabilmemiz mümkün müdür?

Vildan ÇOLAK/ Ataların Gölgesinden Aydınlığa / Sayfa 48


Kitabı İndirimli Satın Almak İçinTıkla

2 yorum:

  1. herkes olanı ve olması gerekeni anlatıyor, bunu nasıl yapacağımızı söyleyen pek az...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılmıyor değilim aslında...herşey bukadar acık ve netken biz mi cok karmaşığız bu evrende,beyınlerımızmı bu gidişatı algılamakta zorluk cekıyor yoksa bizmi biraz isyankar kalp atışlarına sahibiz...bu kitabı alıp okumayı düşünen bir insanım bakalım bakış açımla nekdar oynayacak(:

      Sil