24 Ağustos 2012

'Konuşan Kitap Şenliği'ne 500 bin TL'lik destek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunisa Gül'ün katılımıyla gerçekleşecek olan 'Konuşan Kitap Şenliği'nde, İzmir, Manisa, Aydın, Uşak Valilikleri, belediyeleri ve halkın katılımı ile kitap okumaya vurgu yapılacak. İzmir Valiliği ve Ege Turizm Derneği'nin ortaklaşa yürüteceği etkinlik için TÜPRAŞ, PETKİM ve Ege Turizm Derneği ile Valilik arasında imzalanan sponsorluk protokolde konuşan Vali Vekili Haluk Tunçsu, Kitap Okuma Şenliği'nin önemine dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün liderliğinde, eşi Hayrunisa Gül'ün himayeliğinde 'Konuşan Kitap Şenliği' 12 Ekim 2012 tarihinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek. Türkiye'nin tanınmış sanatçılarının ünlülerinin katılacağı şenlikte, İzmir, Manisa, Aydın, Uşak Valilikleri, belediyeleri ve halkımızın katılımı ile kitap okumaya vurgu yapılacak" dedi.

Kamu, özel sektör ve STK'lar bir arada

Kamu kaynaklarının dışında destek ve katkıların olacağını belirten Tunçsu, "Bu şenliğin organizasyonunu etkin bir şekilde ilimin köklü derneklerinden olan Ege Turizm Derneği ile yürütülecek. Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası ile toplumun ihtiyaç duyduğu bir kitap okuma şenliği düzenlenecek. PETKİM, TÜPRAŞ ve Ege Turizm Derneği ile sponsorluk sözleşmesi yapıldı. 500 bin TL'lik sponsorluk desteği sağlandı, maddi konuda sıkıntımız yok. Önemli olan İzmir'e yakışan kitap okumayı zenginleştirecek bir aktivite yapmaktır" diye konuştu.

Ege Bölgesi'nde ilk kez İzmir'de

Türkiye'nin en iyi okuma şenlini yapmak için çalışacaklarını belirten Tunçsu, "12 Ekim günü gerçekleşecek olan şenliğimize tüm halkımızı bekliyoruz. Bu şenlik daha önce İstanbul, Ordu, Kayseri, Şanlıurfa illerinde yapıldı. Ege Bölgesi'nde ise ilk kez İzmir'de yapılacak. Cumhurbaşkanlığı ile şenlik programı için çalışmalar sürüyor. Hayrunisa Gül'ün katılımlarıyla şenlik başlayacak. İzmir'in opera sanatçıları ve senfoni orkestrası şenlik içindeki müzikalleri yapacaklar. Aynı zamanda şenlik içinde kitap dağıtımı yapılacak. 1.5 ay gibi bir zamanımız kaldı. Şenliğimizi çeşitli etkinliklerle daha da zenginleştireceğiz. Türkiye'nin en iyi şenliğini yapmak için çalışacağız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Ekspres

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder