19 Ekim 2012

En fazla kitap okuyan işe alınacak

Siirt Valiliği yıl sonuna kadar en fazla kitap okuyan vatandaşı istihdam edecek.  Siirt Valiliği, ''Siirt Okuyor, Sizin Okuma Saatiniz Yok Mu?'' kampanyası kapsamında yıl sonuna kadar en fazla kitap okuyan vatandaşı istihdam edecek.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, geçen yıl Valilik tarafından uygulanmaya başlanan ''Siirt Okuyor, Sizin Okuma Saatiniz Yok Mu?'' kampanyana bu yıl öğrencilerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanları da dahil ettiklerini, bu kapsamda tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki personel için okuma saati belirlediklerini söyledi.

Her ay en fazla kitap okuyan öğrencilerin altınla ödüllendirileceğini, ayrıca yıl boyunca en fazla kitap okuyan 168 öğrencinin İstanbul gezisine gönderileceğini ifade eden Aydın, şöyle dedi:

''Kampanya ile vatandaşların da kitap okumalarını sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve 10 kahvehanede kitaplık oluşturulacak. Yıl sonunda en fazla kitap okuyan vatandaşa da istihdam olanağı sağlanacak. Bu yıl hedefimiz 2 milyon kitabın okunmasını sağlamaktır. Siirt geçen yıl KPSS ve üniversite sınavlarında başarılı oldu. Bu, hayata geçirilen kampanyalar ve SODES kapsamında yürütülen projeler sayesinde gelen bir başarıdır. Japonya'da bir kişi ayda 25, İsviçre'de 10, Fransa'da 7 kitap okurken Türkiye'de 10 yılda bir kitap okuyor. Geçen yıl Siirt'te bir milyonu aşkın kitap okunmuş, bir başka deyimle ayda üç kitap okunmuş. Bu yıl hedefimizi büyüttük. Hedefimize ulaştığımızda Türkiye ortalamasının 70 katı kitap okumuş olacağız.''

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu ise bir millete yapılacak en büyük kötülüğün onu kitapsız ve cehalet içerisinde bırakmak olduğunu belirterek, teknolojinin getirdiği bir takım aygıtların çocukları duygu yoksunu bireyler haline getirdiğini söyledi.

Kaynak: RotaHaber

1 yorum:

  1. harika bir uygulama!

    böyle beyinleri öpesi geliyor insanın! hay akıllarına sağlık.

    sevgiler,
    luna.

    YanıtlaSil