14 Mayıs 2013

Altın Gününü Boşla, Kitap Okuma Gününe Başla

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Özel Ufuk Bilge İlköğretim Okulu öğrencilerinin anneleri, çocuklarına ve çevreye örnek olmak için sosyal bilgiler öğretmeni Nuray Oral koordinesinde “Altın Gününü Boşla Kitap Okuma Gününe Başla” projesi başlattı.

Kadınlardan önemli destek bulan ve 10 kişilik bir grupla başlayan proje, üçüncü kitap okuma gününde 60 kişiye ulaştı. Kitap okuyan kadınlar evlere sığmayınca kitap okuma günleri sosyal tesislerde ve salonlarda yapılmaya başlandı. 60 kişilik kitap okuma grubu Orman İşletme Müdürlüğüne ait Kahyalar Plajı yakınındaki orman kampında önce birlikte kahvaltı yaptılar, ardından kitap okumaya başladılar.

Proje sorumlusu Nuray Oral, “10 kişilik grupla başladığımız kitap okuma günü 60 kişiye ulaşınca artık evlere sığmaz olduk. Kitap okuma günlerini salonlarda yapmaya karar verdik. Bu gün de Orman İşletmesi'nin Kahyalar Plajı yanındaki tesislerinde yapıyoruz. Altın gününde ne varsa yiyecek içecek ve kısır kitap okuma gününde de var. Sadece altın yok ama ondan daha değerli kitap ve bilgi var” dedi.

Kaynak ve Haberin Devamı: İHA

4 yorum: