27 Ekim 2013

Annem Babam Kitap Okuyor

Zaman zaman kitap okuma kampanyaları ile ilgili haberler okuyoruz yerel medyada. Bir tanesi de 26 Ekim'de Malatya'da yapılan bir uygulama.

Veliler arasında kitap okuma yarışması düzenlenmiş. Peki kitap okuma yarışması nasıl düzenlenir? Hangi konuda yarışır bu insanlar? Genelde bir kitap belirlenir ve yarışmaya katılan herkesin o kitabı okuması istenir. Kitapla alakalı sorular belirlenir. Mesela Malatya'da yapılan bu yarışmada ilgili kitaba dair 60 soru belirlenmiştir. Bunlar kitabı okuyup okumadığını, ve kitaptan ne çıkardığı, ne kadar anladığına dair bir takım sorulardır. Yarışmaya katılan kişilere bu sorular yöneltiliyor ve bunun üzerinden değerlendirme yapılıyor.

Yarışmada birinciye ödüller var tabi. Daha önce bir ilimizde yine böyle bir yarışma yapılmıştı. Ödül neydi biliyor musunuz? Yarışmada birinci olana inek verdiler. :)) Evet evet yanlış okumadınız, ödül inek. :))

Açıkçası inek de olsa öküz de olsa böyle faaliyetlere ihtiyacı var bu milletin. Önce büyüklerin örnek olması gerekiyor kitap okuma konusunda. Ne derler, eğitim ailede başlar. Anne baba kitap okumalı ki çocuk da örnek alıp kitap okusun.

Abdulkadir Avcı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder