27 Ekim 2013

Dünyanın En Büyük Kitabı

İşte dünyanın en büyük kitabı. Hem de nerede biliyor musunuz? Türkiye'de. Evet dünyanın en büyük kitabı rekoruna sahip kitap Türkiye'nin Antalya ilimizde muhafaza ediliyor.

Dünyanın en büyük kitabının boyutları ise, yüksekliği 204 santimetre ve genişliği 122 santimetre. Dünya Çocuk Rekoru olarak tescil edilen bu kitap Prof. Dr. Orhan Kural tarafından hazırlandı. Kitabın içinde neler mi var? Tam 2 bin 500 kişinin yazdığı şiir ve makaleler yer alıyor kitapta.

Konyaaltı Belediyesi tarafından ilki düzenlenen 1. Konyaaltı Kitap Fuarında Dünyanın En Büyük Kitabı ziyaetçilere sunuldu. Antalyadaki muhtelif okullardan öğrencilerin şiir ve makalelerinin bulunduğu Dünyanın En Büyük Kitabı Prof. Dr. Orhan Kural tarafından Dünya Çocuk ekoru olarak tescil edildi.

Orhan Kural bu rekorun Guinness hiç bir ilgisinin olmadığıını ve Guinness'e müracat etmediklerini ifade etti. Bu yepyeni bir kategoridir. Dünya Çocuk Rekorları'nın 10. su yapılıyor ve biz bu rekoru Dünya Çocuk Rekorları adına rescil ediyoruz dedi.

Yukarıda okuduğunuz 2010 yılına ait ulusal bir gazetede yayınlanan bir haberdi. Açıkçası ilgimi çekti. Tabi böyle bir rekorun Guinness'e girmesi de Türkiye açısından iyi bir imaj olabilirdi. Haberi okuduğumda ilk aklıma gelen, hani Deli Emin'in Vizontele'de dediği gibi şerrr.....zim benim aklıma gelmişti repliği var ya :)) içimden öyle bi his geçti. :)) Kitapla ilgili ilginç bir rekora sahip olmak isterdim. Dünyanın En Büyük Kitabı olmasa da kafamda benzer bir proje vardı eskiden beri. Bir kütüphanem olacaktı. İçeride bir köşede dev bir kitap olacaktı ve kitabın içerisinde bu güne kadar gelmiş geçmiş dev eserlerin bir resim ve tanıtım yazıları olacaktı. Aslında hala var aklımda öyle bir proje. İnşallah yapmak nasip olur.

Dünyanın En Büyük Kitabını da yapmak mümkün aslında ama nereye koyacaksın o var :) Rekor kurmak istiyorsan Dünyanın En Büyük Kitabı'nın ölçülerinden bir kaç santim daha büyüğünü yaparsın olur biter.

Abdulkadir Avcı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder