26 Ekim 2013

Boş zamanlarında ne yaparsın? Kitap Okurum

Vay vay vay... Ne güzel bir iş yapıyorsun. Genelde televizyon programlarında olur böyle sahneler. Sunucu sorar ilgili kişiyi tanıma adına, "Boş zamanlarında ne yaparsın?" Nedense cevaplar hep standarttır. Kitap okurum, müzik dinlerim, vs vs. Sizi temin ederim o anlarda bunu söyleyenlerin çoğunluğu kitap okumuyor. Hani entel olacak ya. Kitap okuyormuş...

İyi bir okuyucu kitabı kesinlikle boş zamanında okumaz. Bir kere vasıflı bir okuyucunun boş zamanı olmaz. Kitap okumaya özellikle zaman ayırır vasıflı bir okuyucu. Kitap okumak ona göre boş bir iş değildir. İşinden zaman ayırır, uykusundan zaman ayırır ama bir şekilde okur. Daha önce de değinmiştim böyle bir konuya. Kitap okumak boş zamanda yapılan bir iş değildir.

Bir de bu boş zamanı olanlara şaşırıyorum ben. Kimi insan birşeyler yapmaya zaman bulamıyor. Birazcık zamanım daha olsa da şunları da yapsam diye mücadele ediyor. Ama bakıyorsun birilerinin boş zamanı var. Şu an saat gecenin 4'ü ve ben bir taraftan araştırıp bir taraftan yazıyorum. İnsanlar bu boş zamanı nerden buluyor anlamıyorum.

Bak aklıma ne geldi. Hani sunucu soruyor ya ilgili entel şahısa, boş zamanlarında ne yaparsın diye. Kitap okurum diyecek muhtemelen. O an Recep İvedik gibi yapacaksın. Burda 300 çeşit balık var deyince, saydın mı lan? diyor ya, say lan okuduğun kitapları diyeceksin, bak o zaman sen şamataya... :)

Gelin kitap okumaya günlük bir vakit ayıralım. Az olsun isterse ama her gün yapalım bunu. Günde 20 dakika da olsa okuyalım. Hiç küçümsemeyin. Günde 20 dakika okumak bile çok şeyi değiştirir. Şimdiden iyi okumalar dilerim.

Abdulkadir Avcı

1 yorum:

  1. CV'lerde yer alan hobileriniz başlığında yazılanlar gibi olmuş :) Teniz ve golf oynamak tutkumdur yazmayı unutmayalım :)

    YanıtlaSil