31 Ekim 2013

Kitaplar Dolaşıyor Projesi. Sizce tutar mı?

Antalya Büyükşehir Belediyesi bir proje başlattı. Vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için şehir içinde bulunan duraklara kitap rafı yerleştirdiler. Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın sürekli okuyan bir halk yaratmak istiyoruz, diyor.

İster durakta beklerken bu kitaplardan alıp okuyabiliyor isterseniz de evinize götürüp okuduktan sonra geri getirebiliyorsunuz. Hatta başkanın temennisi bu işin yayılması ve vatandaşların isterlerse kendi kitaplarından da bu raflara kitap getirebilecekleri yönünde.

Başkanın iddiasına göre Antalya halkı Türkiye'de en çok okuyan şehirler arasında bulunuyor ve bunu daha da artırma çabasında.

Bu proje tutar mı faydası olur mu derken aklıma ecdadımız Osmanlı'nın sadaka kutuları aklıma geldi. Osmanlı'da da şehrin muhtelif yerlerinde sadaka kutuları olurmuş. O zamanlar şimdikiler gibi sokakta dolaşan dilencileri pek bulamazsın. Sadaka kutularına insanlar sadaka niyetiyle para bırakırlarmış. İhtiyacı olanlar da ordan ihtiyacı kadar alırmış. Burası önemli bir nokta. Tekrar ifade ediyorum. İhtiyacı olanlar, ihtiyacı kadar... E o zamanın kültürü medeniyeti her ne kadar farklı görünse de bir o ecdadın torunlarıyoz.

Her ne kadar olumlu düşünsek de işin olumsuz tarafları da olacaktır tabi. Şimdiki devirde neler duyuyoruz. Değil duraktaki birşey, adam durağı söküp götürüyor. Adam caminin abdest alınan musluklarını söküp çalıyor. Bu devir bunları da gördü.

Her ne olursa olsun öncelikle sayın başkanı ve bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. En azından ortada bir çaba, bir gayret var. İnşallah faydalı olur.

Abdulkadir Avcı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder