31 Ekim 2013

Kitap Seçmek

İyi bir okuyucu olsanız da olmasanız da kitap seçmek çok önemlidir. Kitap okumanın faydaları tartışılmaz muhakkak. İmkan olsa her kitabı okuyabilsek ama malesef ömrümüz bütün kitapları okuyacak kadar uzun değil.

En son kontrol ettiğim istatistiklere göre yılda 32 bin yeni kitap çıkıyor piyasaya Türkiye'de. Dolayısıyla işimize yaramayacak, vaktimizi boşa harcayacak kitaplardan uzak durmamız gerek. Zaten az okuyan bir toplumuz. Bari okuduğumuz kitapları iyi seçelim.

Peki kitap nasıl seçilir? Kitap alırken nelere dikkat edilir? Kitabın arkasında bir tanıtım yazısı vardır. Bu size kitap hakkında kısa bir ön bilgi verebilir. Fakat kesinlikle bununla yetinilmemesi gerekir. Çünkü bu ifadeler reklam içeren cümleler olabilir. Hani derler ya kimse yoğurdum ekşi demez, diye. Kitap arka kapak yazıları kitabı fazlasıyla öven ifadelerdir ve bunlar sizi aldatabilir.

İster kitap olsun ister başka bir ürün olsun, ürünün en iyi reklamcısı kullanıcısıdır. Kitap alırken de mutlaka okur yorumlarını değerlendirmek gerekir. Eğer etrafınızda ya da tanıdıklarınızdan ilgili kitabı okuyan yoksa internetten o kitabı okumuş kişilerin yorumlarına rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kısacası kitap seçerken mutlaka okuyucu yorumlarına başvurmak gerekir.

Abdulkadir Avcı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder