25 Ekim 2013

Köylüye Okumayı Sevdiren Roman Yazarı İmam

Bodrum'da 6 yıldan bu yana görev yapan imam İlhan Erol, bugüne kadar yazdığı 6 roman ile dikkati çekiyor.

Milas'ın Karaköy köyünde doğan, 1981 yılından bu yana Türkiye'nin farklı yerlerinde görev yapan Erol'un kitap yazma tutkusu, mesleğe başladığı ilk dönemlerde başladı.

Hazreti Muhammed'in hayatını ve yaşadığı bölgelerin tarihini kaleme alan Erol, görevini ve yaşamını sürdürdüğü Bodrum'un Sazköy köyü halkına da kitap okuma bilinci kazandırdı, yazdığı romanları sevdirmeyi başardı.

Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok uzun zamandan bu yana günde 1-2 saat kitap okumadan uyuyamadığını, kitap okumanın kendisini dinlendirdiğini, stresten arındırdığını söyledi.

Daha önce Türkiye'nin birçok bölgesinde görev yaptığını belirten Erol, "Yazma merakım görevimin ilk yıllarında başladı.

Bu, bana Allah'ın bir vergisi diye düşünüyorum" dedi.

- "Çökertme"de Bodrumlu efelerin hayatını anlatıyor

Bugüne kadar 6 roman yazdığını, bunlardan sadece "Son Rehber" isimli kitabını yayınlatabildiğini anlatan Erol, diğer romanlarını ise maddi imkansızlıklar nedeniyle bastıramadığını kaydetti.

Sponsor desteği beklediğini dile getiren Erol, basılmayı bekleyen romanlarından birinin "Çökertme" adını taşıdığını söyledi.

"Çökertme" romanında Bodrumlu efelerin hayatını ele aldığını ifade eden Erol, kitabının senaryosunu da yazdığını anlattı. Erol, şöyle devam etti:

"Roman, burada yaşayan efelerin milli mücadelelerini anlatan, yörenin şivesiyle yazılmış bir kitap. Romanın aynı zamanda senaryosunu yazıyorum ve bitirmek üzereyim. Senaryo inşallah dizi veya film olarak bölgede çekilir. Böylece hem bölge anlatılmış olur hem de geçmişimizi öğrenmiş oluruz."

- Amaç Hazreti Muhammed'i gençlere tanıtmak

Erol, Hazreti Muhammed ile ilgili yazdığı romanının bu alanda yazılmış ilk romanlardan olduğunu ileri sürerek, "Son Rehber" isimli romanını yazmak için 12 yıl harcayarak 100'den fazla kitapta araştırma yaptığını anlattı. Romanı, İslam Peygamberini özellikle gençlere anlatmak için yazdığını belirten Erol, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerin bir çoğunun Peygamberimizin hayatı hakkında fazla bilgisi yok. Bu romanla Peygamberimizi gençlere tanıtmayı amaçladım. Romana gösterilen ilgiden çok memnunum. Romanı okuyan bazı kişiler 'Sanki o zamanda yaşıyoruz, okurken ağlıyoruz' diyor. Bu da beni çok mutlu ediyor. Türkiye'de kitap okuma oranı çok az. Köyümdeki vatandaşlara verdim, onlar da okuyorlar."

Erol, Hazreti Muhammet ile ilgili yazdığı 5 romandan ilkini kendi imkanları ile bastırdığını ancak bir sponsor bulursa daha güzel işlere imza atacağını vurguladı.

Öte yandan köyde yaşayan bazı vatandaşlar, ilk kez roman yazan bir imamla karşılaştıklarını belirterek, Erol'un yazdığı kitapları severek okuduklarını dile getirdi.

Kaynak: Beyaz Gazete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder