09 Kasım 2013

İnsan Beyninin Sesi

İnsan beyinnden ses çıkar mı? İnsan beyninin sesi duyulabilir mi? Beynimizden gelen sesleri duyabiliyor muyuz?

İşte bütün bu sorulara artık bilim dünyası bir cevap verdi. İnsan beyninin de bir sesi var ve bu beyin sesi duyulabiliyor. Belki kulağa hoş gelmeyen ilginç sinyaller veren sesler olsa da artık bilim dünyası insan beyninin sesini duyabiliyor.

Beynimizin sesini duyabilir misiniz? Bilim insanları bu konuda, tıp dünyasında çığır oluşturacak ilginç bir buluşa imza attı. Stanford Üniversitesi’nden bilim adamları Josef Parvizi ve Chris Chafe epileptik nöbet geçiren bir hastanın beyin sinyallerini insan kulağının duyabileceği bir frekans aralığında kaydetti. Nöronlar arası elektrik iletiminin yarattığı ses dinleyenlere çok da keyif verecek türden değil.

Gerçekten ürkütücü olarak tanımlanabilecek olan ses kaydı bası yüksek ve kendi içerisinde tekrar eden bir çizgiye sahip. Çalışmanın, geliştirilecek bir beyin steteskopuyla insan beyninin normal şartlar altında nasıl sesler çıkardığını bu gizemli olganda neler olduğunu anlamamıza yardımcı olması öngörülüyor.

İnsan kulağının algılayabileceği ses frekansıysa 20 hz ile 20 bin hz arasında 20 hz'in aşağısını ve 20 bin hz'in yukarısını duyamıyoruz.

Kaynak: Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder