03 Şubat 2016

Dikkat! Bu Tuzağa Düşmeyin!


Hayatı alt üst olan bir anne, ailesinden kopuşunu şöyle anlatıyor:

"18 yaşında ailemin zoruyla istemediğim bir evlilik yaptım. Evlendikten sonra eşimin ailesiyle anlaşamadım. Sürekli tartışmalar oldu ve depresyona girdim. Neticede ben, dışarıya yöneldim. Arkadaşlarım vasıtasıyla çevre edinmeye başladım. Arkadaşlarım bunu bir fırsat bildi. Ben sigara dahi içmeyen bir insandım. Sigara içmeye başladım. Bulunduğum ortamlarda onların içtikleri uyuşturucu maddelerini hiç kabul etmiyordum. Krize girdiklerinde öleceklerini zannediyorlar. Gittiğim ev ortamında bana sürekli; "Gel bir duman al sıkıntıların gider!" diyorlardı. Ailevi problemlerim vardı ve yaşadığım durumda sanki bana destekte bulundu. İçmek için yöneldim ve içtim.



Böylece, kendime zarar verdim, çevremdeki insanları kaybetmeye başladım. Ailem beni dışlamaya başladı. Çocuğumu bile unutmaya başlamıştım. İçtikten sonra çevremde kimseyi gözüm görmemeye başlamıştı. Gözüm sadece eroini görüyordu. Eroinman olduktan sonra benim için herşey güzeldi. Çoğu eroin içerken hırsızlık yapıp kötü yola düşerken benim ailem uyuşturucu kullandığımı bile bile, kötü yola düşmemem için para vererek destekledi. Aileme içerken yakalandım. Hastaneye götürmek istediler fakat ben tedaviyi reddettim. Eroini kendine bir hayat gibi görmeye başladım. Aslında eroin insanları mahvediyor.

Sonunda, Ankara Numune Hastanesi AMATEM biriminde tedavi görmeye başladım. Şu an çuvalla getirip önüme dökseler bir daha asla almam. Bundan sonra o çevrem ve insanlardan uzak duracağım. İnsanı eroine düşüren aile değil, o çevre, insanı mahvediyorlar. Arkadaş ortamları insanları kirletiyor. Beni de bu bataklığa sürükleyenler, anne-babaları ile sürekli tartışan onları dışlayan bekâr evlerinde kalan insanlardı.

Ben hastanedeyken dahi birkaç defa aradılar ve uyuşturucu getirmek istediler ama kabul etmedim. Uyuşturucu tuzağından kendisi gibi diğerleri de benim gibi kurtulabilirler. Beni örnek alsınlar hiç birşeyim kalmadı..."

A.D. - Kırşehir

1 yorum:

  1. Yinede suc aileden kaynakli her zaman.Cocuklar mutsuzluga itiliyor,sonrasi malum.Neyse darisi tüm icenlerin kurtulmak isteyenlerin basina diyorum...

    YanıtlaSil